USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Оренда ставків може подешевшати в 2-3 рази

22 Червня 2015 15:23
Держрибагентство ініціює зниження орендної плати за водні об’єкти в 2-3 рази.

Так, у рамках стратегії реформування галузі Державне агентство рибного господарства України активно працює над дерегуляцією підприємницької діяльності у сфері аквакультури. Наразі відомство завершує розробку проекту змін до Податкового кодексу України, який передбачатиме зменшення орендної плати за водні об’єкти у 2 – 3 рази.

Про це повідомив голова відомства Ярема Ковалів під час прес-конференції в ІА «Укрінформ», - інформують у прес-службі Волиньрибохорони.

«Документ готовий на 99%, найближчим часом ми будемо виносити його на погодження та розгляд Верховною Радою. Він дасть можливість нашим рибалкам зітхнути із полегшенням, вести рентабельний бізнес, вкладатися у розвиток своїх підприємств», — прокоментував голова агентства.

Він повідомив, що деякі підприємства змушені платити до 70 тисяч гривень оренди за гектар. Крім того, процедура оформлення дозволу дуже бюрократизована. Разом це стримує розвиток приватної ініціативи та виробництва аквакультури загалом.

«Щоб отримати ставок в оренду, необхідно пройти дуже складну процедуру, яка включає агентство, органи екології, земельних ресурсів, місцеву владу. Над спрощенням цієї процедури агентство уже працює», — сказав Ярема Ковалів.

Він наголосив, що існуюча система неприйнятна, адже є «непосильним тягарем» для середнього та дрібного бізнесу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
55 Показати IP 22 Червня 2015 20:40
Ставки оренди розробляє обласна рада. На Волині 2 роки тому вони були пару сотень (гривень) за гектар, зараз не знаю. Куди ще зменшувати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus