USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Орендарі ставків воюють із рибінспекцією

3 Червня 2010 13:17
Волинські ставки, у яких підприємці вирощують рибу, не можна кваліфікувати, як водойми місцевого або загальнодержавного значення через неузгодженість законодавства.

Про це пише «Віче-інформ».

Згідно з переліком річок і водойм області, що віднесені до водних об’єктів місцевого значення, на Волині водних об’єктів місцевого значення взагалі немає. Втім, незважаючи на це, ставки в оренду надавала обласна рада.

Голова асоціації орендарів «Волинська риба» Володимир Граковський розповідає, що такою невизначеністю користується рибна інспекція. Мовляв, органи рибохорони змушують орендарів штучно створених ставків виготовляти режими, що діють для спеціальних товарних рибних господарств.

Якщо орендар відмовляється – на нього накладають штраф.

«Хто не хоче загризатися, той погоджується виготовити режим СТРГ, не розуміючи, що тим самим втрачає повне право на самостійне господарювання, користування власністю – рибою. Орендар позбавляється права на самостійний облов ставка з метою реалізації вирощеної у ньому риби. Не має права на скид води, на використання риби без дозволу, на спеціальне використання водних живих ресурсів загальнодержавного значення згідно з лімітом Мінприроди», - зазначає голова асоціації.

Граковський каже, що такий ліміт встановлюється тоді, коли виловлюють водні живі ресурси, які належать державі. А товарне рибництво на штучно створеному ставку до цього ніякого відношення немає.

Голова асоціації «Волинська риба» розповів, що відповідний лист вони надіслали в Адміністрацію Президента. Днями асоціація отримала відповідь, у якій йшлося про те, що лист направлений на розгляд Кабміну.

Тож волинські орендарі ставків сподіваються, що найближчим часом законодавство таки буде узгоджене.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus