USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Ошукали чотирьох покупців: судять волинян, які продавали фантомні авто на OLX

19 Жовтня 2023 08:08
Продавали фіктивні авто. Прокурори в суді доводять, що троє волинян ошукали чотирьох громадян на понад 400 тисяч гривень. Продаж фантомного товару здійснювали через інтернет-магазин. У результаті – ні авто, ні грошей і кримінальне провадження за статтею про шахрайство.

Четверо людей повелися на привабливі оголошення в інтернеті про продаж автівок і лишилися без грошей. За даними слідства, троє волинян таким чином нагріли руки на понад 400 тисяч гривень, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Схема не нова. Це продаж неіснуючих автомобілів через OLX. У 2019-2020 роках ці люди, публікуючи такі оголошення й беручи передплату, ошукали чотирьох громадян, завдавши їм матеріальної шкоди на понад 400 тисяч гривень. Зараз судовий розгляд практично на фінішній прямій. Прокурори роблять усе, аби суд постановив справедливе рішення», – прокоментувала речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Як виявилося, під вартою – лише один із фігурантів.

«Другий сплатив заставу і перебуває на волі. Третій – під домашнім арештом. Зауважу, що організатор групи раніше був судимий і зараз ще в суді перебуває кримінальне провадження про вчинення ним злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків», – додала Наталія Мурахевич.

Двоє чоловіків на судові засідання не приходять. Ба більше, про місцеперебування одного з них нічого не відомо.

«Востаннє його місцезнаходження на території України було зафіксовано 17 серпня 2023 року у зв’язку з порушенням ним правил дорожнього руху. З того часу жодних відомостей про його місцезнаходження не встановлено», – сказав прокурор Микола Плечук.

Він надав суду клопотання про застосування повторного приводу двох обвинувачених. Захисниця одного з них – проти. Хоч сама нібито не знає, де перебуває її клієнт. Колегія суддів ухвалює таки знову застосувати примусовий привід до обвинувачених.
Як зазначили в прокуратурі, один з обвинувачених фігурує в іншій справі про торгівлю наркотиками, а другий підозрюється в тому, що зі спільником вирішив підзаробити на ухилянтах і почав пропонувати чоловікам стати батьками чужих дітей. Щоправда, лише на папері й за гроші. Нібито таким чином за кордон виїхали троє військовозобов’язаних чоловіків. Спільник у цій справі вже в розшуку.

Фото ілюстративне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus