USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Останні 5 років роботи – це зрада учнів і окремих працівників», – професор ЛНТУ про участь у виборах ректора

8 Жовтня 2020 13:23
Професор, кандидат на посаду ректора Луцького НТУ Віктор Рудь прокоментував своє рішення взяти участь в конкурсі на вакантну посаду та розповів про останні 5 років роботи в закладі.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

«22 жовтня для мене знакова дата. У 1985 році саме в цей день я вперше приступив до роботи тоді ще у Луцькому філіалі Львівського політехнічного інституту. З тих пір минуло 35 років... 30 років – під керівництвом і в дружній співпраці з чудовою людиною, мудрим керівником Віктором Володимировичем Божидарніком. Спільно з колективом університету пройшли важкий, але успішний шлях від філіалу до національного технічного університету. Задоволений, що і я своєю працею вніс значний внесок у здійснення спільної мрії Віктора Володимировича і нашого колективу – «Мати технічний університет на Волині».

Останні п’ять років роботи в Луцькому НТУ – це зрада учнів і окремих працівників (хтось свідомо, але частіше під тиском), постійне приниження П. П. Савчуком та його «смотрящим» Д. О. Сомовим моєї гідності, усунення мене від наукової роботи, руйнування наукового устаткування, позбавлення виконання обов’язків редактора наукових видань, заборона співпрацювати з аспірантами і безпідставне звільнення мене з роботи», – пояснює Віктор Дмитрович.

Чоловік навіть порівнює передвиборчі перегони у Білорусі, Киргистані та Луцькому національному технічному університеті. І хоча вони за масштабами різні, але, на думку професора, за технологіями здійснення виборів – подібні.

«Там – підкуп виборців, використання адміністративного ресурсу, фальсифікація результатів голосування, застосування силових структур та інше. У нас – підкуп майбутніх виборців – шляхом встановлення доплат та премій окремим «обраним» співробітникам, призначення на посади «слухняних», які не відповідають за своїм фахом напрямку роботи підрозділу і вимогам нормативних документів («вдала» гендерна політика); використання адміністративного ресурсу (порушення статті 42 Закону України про Вищу освіту): під час виборчої кампанії Савчук П.П. виконує обов’язки ректора та агітує під приводом вітань щодо дня освіти ще до оголошення наказу МОН про претендентів у конкурсі; використання залякування, тиску на співробітників та силових методів – це практика звільнення з роботи неугодних», – йдеться у дописі.

Саме тому Віктор Рудь наголошує на тому, що його рішення брати участь в конкурсі на посаду ректора Луцького НТУ свідчить про те, що його не вдалося зламати!

«Вірю у чесність і порядність колективу виборців», – підсумував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Морохова Показати IP 8 Жовтня 2020 15:58
Я за Вас вболіваю та буду голосувати!
жорік Показати IP 8 Жовтня 2020 16:24
Успіхів Вам!
Намилені лижі Показати IP 9 Жовтня 2020 11:50
Чекаємо Савчука у далеку та цікаву подорож...
Оля Показати IP 9 Жовтня 2020 14:42
Нічого собі, що робиться в університеті...при Божидарніку такого не було...шкода, що є люди, які нівечать те, над чим працювали багато років інші((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus