USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Остаточний розрив з Росією: про що говорив Порошенко під час виступу в Раді

22 Листопада 2018 19:41
Президент Петро Порошенко у четвер, 22 листопада, прибув до Верховної Ради, де виступив із закликом до народних депутатів підтримати проект закону про внесення змін до Конституції щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та НАТО.

ТСН.ua наводить ключові тези виступу президента.

Поправки до Конституції зобов’яжуть всі гілки української влади до вступу України до Європейського Союзу та НАТО

«Я не бачу аргументів не голосувати, не розумію цих аргументів, і не сприймаю їх. За чотири роки ми з вами здолали величезну дистанцію на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції. Як вчора заявив один з єврокомісарів, Україна та Євросоюз наблизилися один до одного, як ніколи, завдяки людям, які п’ять років тому розпочали Революцію Гідності», — заявив Порошенко.

Україна пасе задніх у євроінтеграції у порівнянні із західними сусідами

«Якщо взяти за основу порівняння з нашими сусідами, ми, на жаль, надзвичайно сильно запізнюємось. Польща, Угорщина, Чехія — ще в березні 1999 року вступили до НАТО, а в травні 2004 — до Євросоюзу, разом з Словенією, Словаччиною, країнами Балтії, а ми на той момент навіть у двері не постукались. Тоді, у 2004, ми ледве-ледве зірвали план прикувати Україну до єдиного російського економічного простору», — наголосив президент.

Відкинувши ПДЧ (план дій щодо членства у НАТО) у кінці «нульових», Україна втратила шанс захистити себе від російської агресії

«Наприкінці „нульових“ ми спробували форсувати наш вступ до НАТО. У цій залі немало свідків і навіть учасників тих подій. Одні діяли відкрито. Вони місяцями блокували роботу Верховної Ради, сіяли дезінформацію у ЗМІ, спротив НАТО оголосили наріжним каменем своєї політики. Пам’ятаєте кульки у цьому залі?.. Вони діяли в інтересах Росії, як класична „п’ята колона“, і зараз намагаються діяти так само... Тодішня влада не говорила про свою позицію щодо НАТО одним голосом, і м втратили шанс убезпечити себе на жаль від російської агресії», — наголосив глава держави.

«Друзі, я глибоко переконаний, що будь ми членом Альянсу, Росія б ніколи не наважилася анексувати Крим, ніколи не наважилася вдертися на Донбас. І зауважу, нарешті, що агресію проти України Кремль розв’язав саме тоді, коли режим Януковича проголосив нашу позаблоковість», — додав Порошенко.

Україна буде в НАТО. Крапка.

«Минулого тижня на підставі моєї домовленості з президентом [США Дональдом] Трампом відбулося засідання комісії стратегічного партнерства Україна-США. І хочу наголосити, що у підсумквоій заяві Сполучені Штати ще раз наголосили: Україна буде в НАТО. Крапка», — зазначив Порошенко.

Росія не має і не матиме вето на вступ України до ЄС та НАТО

«Фіксуючи у Конституції обов’язковість курсу на вступ до НАТО та Євросоюзу, ми посилаємо месседж і до Москви: ми розстаємося остаточно і безповоротно. Росія як країна-агресор не має і не матиме вето на наш вступ ані до НАТО, ані до Європейського Союзу. Ще раз наголошую: питати дозволу ми ні у кого не будемо. Це суверенне право України як країни, «яка впевнено йде своїм шляхом», — сказав президент.

До НАТО Україна прямує не з порожніми руками

«Я вже неодноразово говорив, що до НАТО ми прямуємо не з порожніми руками. Протягом останніх років створили сильну, боєздатну армію, яка має колосальний досвід відбиття російської агресії. Слава українській армії! Українські Збройні сили, вся Україна суттєво посилить східний фланг Альянсу. Українська армія реалізує амбітну програму переходу від радянських до натовських стандартів в усіх сферах військового будівництва, і це відбувається шляхом безпрецедентної кількості спільних навчань з Альянсом, виконання річних національних програм, досягнення сумісності всього сектору безпеки та оборони», — наголосив президент.

Україна на Донбасі боронить увесь цивілізований світ і це посилює моральне право на членство у ЄС

«Той факт, що на Сході ми борониме не лише себе, а всю європейську цивілізацію істотно посилює наше моральне право претендувати на вступ до ЄС в якості повноправного члена», — зауважив Порошенко.

Після виступу глави держави, народні депутати 311 голосами попередньо схвалили закріплення в Конституції курсу країни на членство в НАТО та Європейському союзі.

Згодом, після голосування президент у своєму Facebook висловив задоволення, ухваленим рішенням.

За словами Порошенка, остатчно зміни до Конституції будуть ухвалені під час наступної сесії парламенту — у лютому 2019 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Браво! Показати IP 22 Листопада 2018 20:30
Ще б тільки путінську п'яту колону на чисту воду вивести, щоб не робила смороду.
Опонент Порошенка Показати IP 22 Листопада 2018 20:33
За чотири роки ми з вами здолали величезну дистанцію на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції - зменшили населення України на кілька мільйонів осіб, втратили Крим і Донбас, внесли в країну розкол в релігійному плані, вкинули в жебрацький стан наших пенсіонерів, набралися нових кредитів, вгробили тисячі життів на Сході країни. Продовжувати, чи досить?
Навуходоносор Показати IP 22 Листопада 2018 20:37
Все туфта. Остаточних розривів з РФ в гаранта було вже десятки. В кожному виступі - остаточний розрив, а товарообіг росте. Рішення ВР - протокол про наміри, не більше. Просто папірець. Гаранту потрібно показати виборцям хоча би що небудь, поки що він спромігся лише на одне - ми стали найбіднішою державою в Європі. Найбідніша держава, яка має найродючіші землі! Це і є результат правління нинішнього очільника держави. І вирок всім нинішнім очільникам вимираючої держави. Вже опубліковані офіційні дані про те, що на одного народженого маємо двох померлих. Такого не було ніколи ! В роковини Голоду навряд чи наші кормчі про це скажуть. А потрібно було б!
А ось Показати IP 22 Листопада 2018 21:02
і п'ята колона намалювалася: один вдає опонента, а Навуходозор спалився на "Голоді". Кріпаки ви московські.
АНАТОЛЬ_ до А ось Показати IP 22 Листопада 2018 21:45
Брате мiй, я як ти тоже в шоцi. Нам треба триматися разом!
Анонім до А ось Показати IP 23 Листопада 2018 07:38
А ти знаєш скільки українців працює в Росії? А росіян в Україні? Відповідь очевидна хто кріпаки.
Активіст Показати IP 22 Листопада 2018 21:09
Це вже саме саме "остаточне прощавай". Остаточніше не буває. Залишилось ще фабрику закрити.
Навуходоносор Показати IP 22 Листопада 2018 21:45
Спеціально для "А ось" уточнюю - Голодомор! Хоча слово "Голод" більш страшне. А про кріпаків - то до нинішнього гаранта звертайтеся, Москва далеко. Йому пишіть, запитайте про закріпачення України, але гарантую - той, що зробив з десятків мільйонів людей справжніх кріпаків, вам навіть не відповість. Ніякий московський правитель чи хан Золотої Орди за такий короткий час такого не змогли б досягти І "опонент Порошенка" прекрасно все для Вас розклав, а то, що Вам ввижається скрізь "пята колона" - то таке буває, може перевтома, може в житті щось не так пішло, буває...Бажаю здоровя!
Все так до Навуходоносор Показати IP 22 Листопада 2018 23:29
В мене все, як треба, а от те, що Навуходоносор - халдей, це і так ясно. Наговорив сім мішків вовни і всі неповні. Чого ж ви так біситеся проти Пороха, якщо в нього - як тут пишуть писаки - "антирейтинг"? То ж він по-вашому - пропащий. Де логіка?
Анатоль_ до Все так Показати IP 22 Листопада 2018 23:48
Брате мiй, улюблений! Я так само щитаю!
Я до Все так Показати IP 23 Листопада 2018 07:15
дядя ти дурак?
Осю Показати IP 22 Листопада 2018 21:50
Мушу розчарувати. Ми українці. Тільки, на відміну від тебе - українці з мізками в головах, які тверезо і реально дивляться на життя, а не через призму шароварства, як ти.
Я Показати IP 23 Листопада 2018 07:13
питання про вступ до НАТО і ЄС має вирішувати референдум а не брехливий злодійкуватий підлий і гнилий жид із своїми кількома сотнями шісток...це по Закону..а в реалі -побрехеньки в ВР
Анонім Показати IP 23 Листопада 2018 08:48
порожні слова гаранта - одним словом балабол; реально гарант зробив по максимуму, щоб ми повернулись до Росії, якщо не слухати слів, а дивитись на наслідки його діяльності.
І? до Анонім Показати IP 23 Листопада 2018 10:12
І що ж він такого зробив, щоб ви повернулись до росії? По пунктах, будь ласка.
Анонім до І? Показати IP 23 Листопада 2018 12:10
якщо коротко: ніякі томоси і поправки до конституції не забезпечать нам курс на євроінтеграцію і віддалення від Росії, лише незмінне прагнення українського народу дасть можливість це зробити, а настрої більшості зараз свідчать про повну байдужість людей до того,в яку сторону поверне Україна, оскільки відбулось велике розчарування українців правлінням нашої теперішньої верхівки. Розчаровуватись є чому - стара система, старі незаконні схеми збагачення - одним словом мафія зараз знову сильна,як і при янику. Мудрий правитель, використовуючи піднесення народу на хвилі революції, міг би забезпечити реальний стрибок нашої держави вперед, але для цього потрібне бажання для реальних змін, а не консервація старої гнилої системи .
Піднесений народ до Анонім Показати IP 23 Листопада 2018 19:00
Аноніме, при всій повазі до співрозмовника зауважу, що "стара гнила система" - це всі ми з вами (саме так - ви і я). Ви пропонуєте заповнити в'язниці 2/3 українців, яких за 70 років совка і 24 роки халяви навчили жити на подачки держави? Чи розстріляти, щоби якийсь там "піднесений народ" зміг будувати Україну вашої мрії? Не вийде. Мудрий правитель робить те, що повинен, виходячи з того, що має. Що в принципі й відбувається. Таке моє бачення.
Навуходоносор Показати IP 23 Листопада 2018 09:16
Спеціально для "Все така" розяснюю, що значить слово "халдей". - "Человек семитической народности, населявшей в древности Вавилонскую низменность. Халдеи славились своей восточной образованностью, вследствие чего в старину слово халдей стало синонимом звездочета, мага, прорицателя"(Википедия). Чемно дякую за високу оцінку моїх слів. Заслужити звання "халдей" - це вартує того, щоб навіть гордитися. Спочатку Вам треба було б глянути хоча б в словник Даля, великого українця, який народився в Луганську, та вникнути в значення слова "халдей". А то Ви схожі на героя із фільму "Кавказька полонянка", якого грав покійний геній юмору Мкртчян. Той на слово "волюнтаризм" відреагував словами "в моем доме прошу не виражаться!" Одним словом, більше читайте і все у Вас буде гаразд! Я не маг і такого високого звання не заслуговую, але розумію, що нинішню владу може підтримувати тільки КРІПАК з ніком ""Все так".
Словник до Навуходоносор Показати IP 23 Листопада 2018 10:09
Слова можуть мати кілька значень. Вибравши лише те, яке найбільш до вподоби, індивід із ніком Навуходосор лише підтвердив свою гіпертрофовану самооцінку - що і треба було доказати.
Анонім Показати IP 23 Листопада 2018 10:03
Які настирливі, жах просто - зафіксували в Конституції обов'язковість курсу на вступ до НАТО і ЄС, не запитавши ні тих ні цих чи потрібні вони там. )))
Навуходоносор Показати IP 23 Листопада 2018 12:41
До Словника. Завищена самооцінка наразі є у того, хто за пять років свого правління зняв з людей останню одежину. При цьому цей "месія" (так він про себе думає) впевнений, що робить все правильно, що голодних та холодних ждуть не діждуться в європейській компанії. Оце і є гіпертрофована самооцінка. Я на відміну від гаранта їзджу не в броньованому "Мерсі", який купили йому на гроші платників податків, а в недолугих автобусах "Богдан" з скрипучими гальмами, які випускає його завод. До речі, президент Чехіїї Гавел ходив в Празі без охорони і пив пиво разом з своїми виборцями, не боявся людей, він знав, що не краде і не робить нічого незаконного! І як тисячі українців знаю, про що розмовляють люди, сидячи в автобусах і якими проблемами вони живуть. І можете мені повірити, що ні разу я ще не чув схвальних відгуків про нинішню владу. Може я не з тими людьми спілкуюсь? Може ми з Вами живемо в різних Луцьках? Так що, шановний "Словник", не змішуйте праведне з грішним і позбувайтесь гіпертрофованої оцінки нинішньої влади. Встигніть це зробити до виборів, ще є час.
Броньований Мерс до Навуходоносор Показати IP 23 Листопада 2018 14:20
А Президент країни, яка знаходиться в стані війни, має на догоду Навуходоносору ходити пішки і без охорони, так? Я все правильно зрозумів? Питань більше нема. До наступних виборів ви не порозумнішаєте - це точно.
Навуходоносор Показати IP 23 Листопада 2018 17:23
До Броньованого Мерса: В 1955-65 роки Франція вела війну з Алжиром, все скінчилося тим, що Алжир став незалежним. Так от саме в ті роки французський президент де Голь провів найуспішніші реформи в економіці, вивів свою країну в лідери по росту валового продукту на душу населення. І їздив він по країні всього з одним охоронцем, ходив пішки з президентського палацу в Парижі додому ввечері без охорони взагалі. А в цей час в Парижі кожен день алжирці та бойовики ОАС (була така терористична організація, яка противилась незалежності Алжиру) організовували по два-три вибухи, в яких гинули сотні людей. Але де Голь, який пройшов війну з нацистами, не боявся, він знав, що його підтримують прості французи. Це відповідь Вам на те, що в країні іде війна і нашого "шоколадного барона", мовляв, треба берегти як зіницю ока. І ще одне: коли він ішов на цю посаду, то обіцяв нам закінчити війну за 10 днів. Чи Ви вже забули про це? "Кому война, а кому мать родна" - ніхто не відміняв ще це прислівя. Так що розумнішати до виборів треба Вам, шановний Броньований Мерс.
Асурбаніпал до Навуходоносор Показати IP 23 Листопада 2018 19:05
Тобто Алжир напав на Францію, анексував її території і погрожував атомною зброєю? Де Алжир, а де Франція? Знайдіть Політклуб Портнікова за минулу суботу (чи позаминулу) і подивіться, як ця мудра людина відповідає на питання про "кому война". А берегти дійсно треба.
Навуходоносор Показати IP 23 Листопада 2018 22:17
До Асурбаніпала: Ви погано знаєте історію 20-го сторіччя. Прийдеться Вас трошки просвітити. Алжир був французською колонією, він розпочав війну з Францією за своє визволення. Франція тримала там величезний контингент військових для придушення повстанців. Війна стала кривавішою після того, як Алжир переніс бойові дії на територію метрополії, до Франції. Алжирські бойовики зайнялися в містах Франції терором, підривали вокзали, автобуси, потяги і т.п., вбивали політичних діячів. Тут же появилася французька терористична організація ОАС (союз бувших офіцерів Франціі), яка поставила де Голю ультиматум: або він нещадно придушує Алжир, або ОАС стає на шлях терору проти де Голя. Ультиматум де Голь не прийняв і Францію накрила хвиля терору з двох сторін - з одного боку алжирці підривали все, з іншого - бойовики ОАС. На закінчення хочу прояснити ситуацію по Портникову. Назвати його мудрою людиною - мені важко. І для цього є безліч аргументів. Ви, напевно, толерантно ставитеся до представників сексуальних меншин, я дотримуюсь доктрини християнської, за якою норма- це парний союз Її та Його. Все інше - гріх. Так що Портников для мене аж ніяк не мудра людина, в цю норму він не вписується. Але якщо Ви іншої думки - я поважаю Ваш вибір.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus