USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Розбірки» у Раді спровокували соратники президента, - політолог

18 Листопада 2016 18:15
"Розбірки" у Верховній Раді спровоковані прибічниками Президента України Петра Порошенка. Українській владі не вигідне існування цілісної опозиції. Насьогодні вона усіма силами намагається зачистити опозиційне поле і відтягнути увагу виборців на себе.

Таку думку висловив український політолог, кандидат політичних наук Олексій Якубин у коментарі кореспондентові ГолосUA.

"Ми бачимо, що Олег Ляшко (лідер "Радикальної партії" -ред.) за останній час ініціював вже декілька конфліктів у Верховній Раді, зокрема, бійку з Юрієм Бойко на погоджувальній раді, ситуацію в кулуарах з Юрієм Шухевичем, і заява про позбавлення громадянства Юлію Тимошенко, зроблене ним 17 листопада", - відзначив експерт.

Зі слів Якубина, така поведінка Олега Ляшка говорить про декілька речей: "По-перше, "Радикальна партія" відчуває загрозу з боку "Батьківщини". Візьмемо, наприклад, ситуацію з Національним банком України – у "Радикальної партії" був розроблений свій законопроект, в якому планувалося посилити контроль, за порадою НБУ, проте зараз ми бачимо, що цю тему у своїй політичній риториці активно використовує "Батьківщина". Усе це призводить до того, що між різними опозиційними силами наростає конкуренція за різні теми, які можуть бути цікаві виборцям. По-друге, сьогодні рейтинг нестримно збільшується у двох політичних опозиційних партій - "Опозиційного блоку" і "Батьківщини", а "Радикальна партія" залишається без роботи.

Подібні медійні конфлікти покликані похитнути авторитет окремих політиків, і понизити до них рівень довіри народу. І, по-третє, позиція "Радикальної партії" зараз дуже близька до позицій Блоку Петра Порошенка. Ми можемо говорити про те, що між цими політичними силами на даний момент є певні політичні домовленості, критика з боку прибічників президента у бік Олега Ляшка стихає, а критика, що виходить від Олега Ляшко на інших представників опозиції, навпаки, збільшується. Раніше точно така ж ситуація спостерігалася з "Самопоміччю", - пояснив політолог.

Також А. Якубин підкреслив, що "примара" можливих перевиборів у Верховну Раду витає в повітрі, і це стимулює різні політичні сили активніше боротися за увагу і любов українського виборця.

"Ми можемо прогнозувати, що подібні "конфлікти" у Верховній Раді між представниками різних політичних партій триватимуть і, швидше за все, перетворяться на спробу змусити президента оголосити дострокові перевибори", - вважає він.

Експерт упевнений, що на даний момент відбувається розділення електорального опозиційного поля на партії, які готові співпрацювати з командою президента, і на партії, які хочуть проводити радикальнішу політику.

"Сьогодні усім опозиційним силам необхідно об'єднатися, оскільки очевидно, що нинішня влада не готова вести діалог ні з однією опозиційною партією, а будь-яку критику своїх дій намагається інтерпретувати, як спробу підірвати існуючий лад і діючу політичну модель", - резюмував А. Якубин.

Нагадаємо, 14 листопада між співголовою фракції "Опозиційний блок" Юрієм Бойком з лідером фракції "Радикальної партії" Олегом Ляшко сталася бійка. 17 листопада Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко зажадав від Президента України Петра Порошенка позбавити українського громадянства главу "Батьківщини" Юлію Тимошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцьку туристичному Показати IP 18 Листопада 2016 20:24
МВФ не розуміє, чому в Україні не саджають чиновників-корупціонерів. Міжнародний валютний фонд зазначає, що попри певний поступ у боротьбі з корупцією в Україні, досі не затримані високопосадовці-корупціонери. Ну що гниди чекаємо!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus