USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Освітні заклади Луцької громади забезпечать сучасними системами пожежної безпеки

20 Серпня 2021 13:02
Заклади середньої та дошкільної освіти обласного центру та приєднаних територій забезпечать сучасними системами пожежної безпеки, зокрема системою оповіщення.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань комунального майна та приватизації Луцької міської ради.

Зокрема голова профільної комісії Михайло Щур поцікавився в очільника департаменту освіти міськради Віталія Бондаря, якою, станом на сьогодні, є ситуація з пожежною безпекою у школах та садочках Луцька та приєднаних громад.

«Мені відомо про судові процеси, коли працівники відповідних служб хочуть вжити заходів у зв’язку з порушеннями техніки пожежної безпеки. Виходить, що з одного боку це загрожує закриттям навчального закладу, а з іншого – все ж мова про безпеку дітей», – зазначив головуючий комісії.

Своєю чергою головний освітянин громади проінформував, що Луцький міський голова Ігор Поліщук підписав із керівництвом ГУ ДСНС у Волинській області меморандум на п’ять років щодо забезпечення кожного закладу освіти системою пожежного оповіщення та вогнегасниками.

«Справді, були судові процеси по школах № 2 та 16, але ці питання уже закриті. Окрім того, станом на сьогодні вже встановили системи оповіщення в ЗДО №10 та №19. На черзі – корпус початкової ланки Луцького НВК №26. Ми розробили маршрут дій міської ради та департаменту освіти щодо передбачення коштів на пожежну безпеку для навчальних закладів. Є плани, пожежні вимоги і їх треба виконувати», – зазначив Віталій Бондар.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що ДСНС хоче закрити 220 шкіл та 30 лікарень через порушення пожежної безпеки. Найгірший стан з виконання приписів склався на об’єктах, розташованих у Чернівецькій області, де не виконано 59% раніше запропонованих заходів, у Волинській – 57%, Дніпропетровській – 55% та Одеській – 54%. Державна служба з надзвичайних ситуацій перевірила понад 13 тисяч торгівельних центрів, лікарень, шкіл та дитячих садочків, де знайшла 167 тисяч порушень із забезпечення протипожежної безпеки.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus