USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Освітня реформа: на Волині планують перепрофілювати школу. Де навчатимуться діти

29 Травня 2021 11:37
Загальноосвітню школу І-ІІ ступеня у селі Линів Володимир-Волинського району хочуть переформатувати у заклад початкової ланки. Перевести середню ланку – учнів 5-9-х класів – планують за 5 кілометрів, у сусіднє село Бубнів.

Про це розповіла Суспільному староста села Надія Поліщук.

Цього навчального року у школі навчаються 27 учнів та функціонують чотири класи: перший, третій, шостий і сьомий. Щодо педагогічного колективу, то працює вісім педагогів і сім техпрацівників.
Якщо Линівська школа змінить статус, тоді в закладі залишаться школярі 1-4 класів. Зі слів старости, утримання одного школяра сягає кількох десятків тисяч гривень, тож це фінансове навантаження лягає на місцевий бюджет.

Линівська школа добре укомплектована і кадрами, і обладнанням, і всім необхідним, говорить директорка навчального закладу Лілія Мельник. Каже: єдина проблема – невелика кількість учнів.

У сусідній школі, куди планують перевести учнів середньої ланки, немає спортзалу, розповіла вчителька фізкультури Анна Нижник.

На збори щодо переведення учнів середньої ланки до Бубнівської школи зібралися місцеві жителі та колектив Линівської загальноосвітньої школи. Така необхідність виникла, бо під час навчального року в одному з класів зменшилася кількість учнів, розповів заступник Локачинського селищного голови Тарас Хом’як.
«Цей клас закриють. Тоді усього в школі залишиться 23 дитини. Не вистачатиме двох учнів, аби отримувати освітню субвенцію», – зазначив посадовець.

Школа в селі Бубнів готова прийняти нових учнів, додав заступник Локачинського селищного голови. Рішення про оптимізацію Линівської ухвалюватимуть на сесійному засіданні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 29 Травня 2021 11:53
Шановні закривачі шкіл! Не забувайте, що це загальноосвітня школа І-ІІ ступеня імені О. К. Левчанівськоі, і при школі працює музей історії села та О. К. Левчанівськоі.
директор школи Показати IP 29 Травня 2021 12:00
така вона, децентралізація!, медицина, освіта, земля, а що далі "рабів" будете продавати?
Анонім до директор школи Показати IP 29 Травня 2021 14:13
Із сюжету видно, що до думки батьків школярів ніхто не прислухається. Зробили якби збори, на яких зачитали рішення зверху.
Климкин Показати IP 29 Травня 2021 13:40
однако, очень скромненько все
Цікаво Показати IP 29 Травня 2021 16:26
А нафіга аж 7 техпрацівників на таку школу???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus