USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Освітня» комісія Волиньради задоволена позашкільною освітою

19 Лютого 2009 15:21
Постійна комісія Волинської обласної ради з питань освіти і науки задоволена результатами виконання Програми розвитку позашкільних навчальних закладів області на 2002-2008 роки. Про це 19 лютого повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Як проінформував начальник управління освіти і науки Волинської ОДА Михайло Попович, за роки дії Програми з передбачених на її реалізацію 11,6 мільйона гривень профінансовано майже 10,5 мільйона гривень, що становить 90 відсотків. За словами пана Поповича, якщо на початок дії програми на Волині було 39 позашкільних закладів, то зараз їх – 43. Позашкільною освітою охоплено приблизно 40 тисяч юних волинян. Як успіх Михайло Попович виокремив роботу Волинського відділення Малої Академії Наук, яке у загальноукраїнському рейтингу жодного разу не опинялося нижче від 7-го місця. Відзначив пан Попович роботу директора Волинської МАН Галини Толстіхіної.
 
Також є успіхи у позашкільній освіті екологічного та естетичного спрямування, туризму. Зі 140 музеїв, які діють при навчальних закладах Волині, – 130 при школах. «Програма була дієва», – відзначив головний волинський освітянин.
 
Члени комісії на чолі з її головою Ігорем Коцаном поцікавилися у пана Поповича, чи є можливість продовжити дію Програми і на наступні роки. Михайло Попович відповів, що для цього необхідно провести розрахунки і, крім того, на розвиток позашкільної освіти цьогоріч у бюджетах закладені кошти.
 
Депутати інформацію пана Поповича прийняли до відома, рекомендували голові ОДА Миколі Романюку зняти з контролю цю програму. Також Ігор Коцан запропонував рекомендувати районним та міським радам Волині взяти під контроль розвиток позашкільної освіти. Інші члени депутатської комісії погодилися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus