USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

ОТГ Волині працюють над Стратегіями безпекової політики

11 Квітня 2018 07:40
У трьох об’єднаних громадах Волинської області – Устилузькій міській, Павлівській та Смолигівській сільських ОТГ відбулись чергові засідання робочих груп у рамках розробки Стратегій безпекової політики.

Їх учасники напрацювали пропозиції щодо Стратегій, зокрема, розставили акценти на надзвичайно важливих проблемах у громадах: недоліках у роботі правоохоронців на місцях, зайнятості дільничних інспекторів, відсутності відеоспостереження в населених пунктах, яке б сприяло профілактиці злочинів та вчасному їх розкриттю й інше, інформує консультант з комунікацій Асоціації міст України Тамара Зубенко.

Зі слів Богдана Самойленка, виконавчого директора Волинського регіонального відділення Асоціації міст України, Проекти розроблених Стратегій представлять уже на найближчих сесіях в ОТГ.

"Стратегія безпекової політики – надзвичайно актуальна для ОТГ, адже в такий спосіб нам вдалось виявити основні проблеми безпеки в громадах із якими місцеві стикаються щодня, розробити дієві рекомендації щодо їх уникнення в майбутньому", – сказав він.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року, три вищезгадані громади вирішили зайнятися безпекою власних територій. На допомогу прийшло Волинське РВ АМУ, представники львівської ГО Центр правових та політичних досліджень «СІМ» та голова Самбірської райради Віталій Кімак.

Протягом двох днів директор Центру Лідія Тополевська, керівник юридичного відділу Олег Ільків, виконавчий директор Волинського РВ АМУ Богдан Самойленко та голова Самбірської райради Віталій Кімак працювали у Смолигівській, Устилузькій та Павлівській ОТГ.

Під час презентації проекту з питань безпеки йшлося, що мета його – напрацювання концепції безпеки та механізму зворотного зв’язку місцевої влади з громадою для вирішення внутрішніх проблем безпеки за допомогою взаємодії між поліцією, громадою та місцевою владою – так звана модель «community policing». Вона вже апробована та діє у на Львівщині у Самбірському та Старосамбірському районах, а незабаром запрацює і на Волині з урахуванням особливостей потреб кожної з ОТГ, які вирішили зробити її частиною Стратегій безпекової політики на своїх територіях.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus