USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Отруєння Скрипалів: понад 700 російських бізнесменів у Британії можуть втратити візи

9 Вересня 2018 16:04
Британська влада має намір переглянути понад 3 тисячі інвестиційних віз, виданих з 2008 року росіянам та іншим іноземцям.

Деякі іноземці, в тому числі росіяни, втратять візи, якщо уряд знайде у них "докази серйозних фінансових порушень". Саме через це в травні виникли проблеми з продовженням візи у російського олігарха Романа Абрамовича, власника англійського футбольного клубу "Челсі", пише Gazeta.ua з посиланням на The Guardian.

Представник міжнародної правозахисної організації Transparency International Рейчел Девіс Тека підтримала нові заходи. Вона сказала, що впродовж 2008–2015 років сотні громадян Росії, яку правозахисниця назвала "країною з високим рівнем корупції", отримали візи інвесторів без належної перевірки капіталів.

Минулого тижня британські парламентарі закликали зробити візовий режим зручнішим "для простих росіян і складнішим для олігархів". Заява прозвучала на тлі звинувачень, висунутих Лондоном проти двох громадян Росії, підозрюваних в отруєнні нервово-паралітичною речовиною "Новачок" Сергія Скрипаля і його дочки Юлії у Солсбері. Британська влада не сумнівається, що обидва мають відношення до спецслужб, і тому покладають відповідальність за замах на російську державу.​

Нагадаємо, 5 березня стало відомо, що у Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його донька Юлія потрапили у лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великобританії правильно ідентифікувала речовину, якою був отруєний Скрипаль і його дочка Юлія, і підтвердили російське походження "Новічка". Згодом спецслужби Великобританії встановили осіб, підозрюваних у токсичному нападі на екс-розвідника Скрипаля та його доньку. Їх імена не розголошують, однак вважають, що вони пов'язані з Кремлем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus