USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Отримала ваучер на навчання: переселенка з Вугледара здобуває на Волині третю освіту

6 Лютого 2024 07:16
Ірина Пилипенко – переселенка із Вугледара Донецької області. Два роки тому жінка оселилась на Волині. Нині отримала ваучер на навчання від обласного центру зайнятості та здобуває третю вищу освіту.

Як розповіла Суспільному Ірина Пилипенко, дві перші вищі освіти здобула у довоєнному Донецьку. Нині вона працює у благодійному фонді та багато спілкується з переселенцями.

«Я працюю і зустрічаюсь з багатьма переселенцями, такими як і я. І ти не завжди знаєш, що сказати людині. Бо люди приходять в дуже різних станах, здавалося, пройшло вже два роки, але люди перебувають в пригніченому стані», – каже Ірина Пилипенко.

Читати ще: Як ваучер на навчання від центру зайнятості змінив професійне життя луцької психологині

Навчання триватиме півтора року – Ірина здобуде кваліфікацію магістра практичної психології. Загалом у 2023 році на факультет психології вступило 20 студентів, які навчаються за ваучером, каже деканка факультету Тамара Дучимінська.
«Це, напевно, професія № 1 у світі та в Україні. Її актуалізує те, що ми живемо зараз в умовах війни, в таких умовах дуже складно уникати стресу, кризи, тому люди звертаються до фахівців. Це дуже правильно», – каже Тамара Дучимінська.

Законодавством визначено сім категорій людей, які мають право отримати ваучер на освіту, каже начальниця відділу Луцької філії обласного центру зайнятості Юлія Харічкова.

Серед них:

Люди старші 45 років зі стажем понад 15 років.

Люди звільнені з військової служби з вислугою 10 років.

Люди звільнені з військової служби після участі у бойових діях.

Люди з інвалідністю.

Внутрішньо переміщені українці.

Люди, згідно з якими, підтверджений факт обмеження особистої свободи внаслідок збройної агресії та члени їх сімей.

Люди, які отримали контузію, каліцтво або захворювання внаслідок військової агресії.

Читати ще: На Волині цьогоріч 66 переселенців отримали ваучери на навчання

Ваучер на навчання видається одноразово людям працездатного віку, які перебувають на обліку в службі зайнятості. Усього Луцька філія торік видала 297 таких ваучерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus