USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Оздоровчі табори Волині – в незадовільному стані

25 Липня 2016 19:34
Більшість оздоровчих таборів на Волиі не відповідають сучасним гігієнічним та санітарним вимогам із надання послуг оздоровлення.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 25 липня, повідомила заступник голови Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець.

З її слів, волинські табори потребують не просто поточного ремонту, а капітальної реконструкції.

Однак, як зауважила посадовця, все ж спостерігається позитивна тенденція щодо вирішення цього питання. Зокрема, у таборі «Супутник» врешті-решт зробили каналізацію. Тут же планують збудувати і нову лазню для дітей.

Дещо краща ситуація у таборах, які перебувають в комунальній власності. Так, у таборі «Сонячний» провели реконструкцію спальних корпусів, які облаштували санвузлами. Окрім цього, тут планують збудувати новий спальний корпус.

Вислухавши інформацію доповідача, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зазначив, мовляв, якщо табори перебувають в занедбаному стані і не дотримуються санітарних норм, у найближчому майбутньому варто розглянути питання зміни їх власників.

«Чому ми повинні з обласного бюджету фінансувати профспілкові табори? Чи має право табір відкривати оздоровчий сезон, якщо на його території стоять будівлі 1916 року? Із перевіркою ми їздили на Світязь, до «Чайки», «Супутника». Це не табори! Маючи такий доступ до перлини Волині, ми не маємо там відповідних умов для відпочинку та оздоровлення дітей. Якщо баран не йде до Магомета, то дозвольте Магомету поспілкуватися з горою. Я в таборі «Чайка» відпочивав, коли мені було 6 років, і з того часу він не змінився», - обурився очільник області.

До слова, як пояснила Світлана Мишковець, у 2016 році оздоровленням та відпочинком охоплено 22 тисячі волинських дітей, а це 16% від загальної кількості.

«Цього року маємо намір охопити ще 40 тисяч дітей. Серед пільгових категорій – дітей-сиріт оздоровили на 100%, дітей загиблих учасників АТО – також 100%. Але це лише ті, які хочуть їхати в табір. Є проблеми з дітками 7, 8 та 9 років. Вони плачуть, а батьки не хочуть їх відпускати», - додала вона.

На це Володимир Гунчик відповів, що після закінчення оздоровчого сезону усі табори Волині – приватні, профспілкові, денні та мовні - пройдуть повну інвентаризацію:

«Я підпишу розпорядження про повну інвентаризацію таборів, що займатимуться оздоровленням після закінчення сезону. Потрібно проаналізувати в якому стані вони під час експлуатації, а потім привести їх в належний стан. У випадку критичних зауважень необхідно провести ремонт і відновлення аварійних таборів. Аудит та інвентаризацію потрібно завершити до 1 листопада 2016 року», - резюмував губернатор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
До сліз Показати IP 25 Липня 2016 20:44
Не згадували про Супутник , Чайку і раптом у таку скрутну хвилину для країни згадали ! Хтось поклав око на ВСе там і не в ім я волинських дітей . Ми вже таке бачили , дерева . дрова . аренда . тендер , гроші . прибутки , знову накручені гроші .....
Дядя Руня Показати IP 25 Липня 2016 21:04
А що скажете про "Салют"? Табір пустує довгі роки.
Петро Показати IP 25 Липня 2016 23:04
У Гунчика вже прикинули кому можна продати.
Анонім Показати IP 26 Липня 2016 07:58
Бо треба господаря, а не злодія керівником табору!!!!!)
вожатий Показати IP 26 Липня 2016 09:15
А де Орлятко, Будівельник, Хвиля, Матросова...?
Антикорупціонер Показати IP 26 Липня 2016 10:31
Шановний Володимире Петровичу! А де ж комунальні табори? Ви ще подякуйте профспілкам, що зберегли свої дитячі табори, то хоч є де оздоровлювати дітей.Скажіть будь-ласка, чи хоч раз виділялися кошти з обласного чи міського бюджетів на реконструкцію чи ремонти профспілкових таборів? Свої табори роздерибанили, а тепер руки чешуться, щоб загарбати профспілкове майно. Проконсультуйтесь зі своїми юристами, чи маєте право проводити інвентаризацію чи будь-які інші дії щодо майна, у якого є законний власник - профспілки. Адже закон про право власності ще ніхто не відміняв.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus