USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Падіння Києва за 48 годин і 5 млн біженців: американські ЗМІ розповіли про найгірший сценарій нападу РФ

6 Лютого 2022 16:40
Минулого тижня високопосадовці адміністрації Байдена повідомили конгресменам і сенаторам США, що, на їхню думку, російські військові зібрали 70 відсотків сил, необхідних для повномасштабного вторгнення до України.

Про це інформує New York Times і The Washington Post, пише ТСН.

Чиновники начебто попередили законодавців, що якщо Путін вибере найагресивніший зі своїх варіантів, він зможе швидко оточити і захопити Київ, і усунути демократично обраного президента країни Володимира Зеленського.

Коли очікують на вторгнення

Американські чиновники вважають, що Путін «не зрушить з місця» до другої половини лютого. До 15 лютого ґрунт остаточно замерзне, що полегшить переміщення важких транспортних засобів та обладнання.

Тим часом зимові Олімпійські ігри в Пекіні закінчаться, що може допомогти Путіну уникнути протистояння очільником Китаю Сі Цзіньпіном, який є критично важливим союзником президента Росії.

Читати ще: Агресія Росії: сценарії повномасштабного вторгнення, наслідки, готовність України

Раніше у ЗМІ писали, що Сі Цзіньпінь просив Путіна відкласти вторгнення до закінчення Олімпіади в Пекіні, щоб не псувати інформаційну картинку. Проте і у Кремлі, і у КНР цю інформацію спростували.

«Падіння» Києва за два дні і мільйони біженців

У NYТ також пишуть, що на нараді обговорили ймовірну кризу з біженцями на європейському континенті. У США вважають, що вторгнення Росії призведе до втечі мільйонів людей з України на Захід. Зокрема, прогнозують втечу до 5 мільйонів українських біженців до Європи.

За словами чиновників, американська розвідка досі не знає, чи Путін ухвалив остаточне рішення про вторгнення. Але супутникові знімки показують, що він зібрав все, що йому знадобиться, щоб здійснити найбільшу військову операцію на суші в Європі від 1945 року.

В адміністрації президента США, за інформацією американських ЗМІ, повідомили про п’ять можливих сценаріїв нападу Росії. Найбільш агресивний сценарій – захоплення Києва та заміна влади в Україні. При цьому у разі великомасштабної наступальної операції Росія може за 48 годин зайняти Київ.

Інші сценарії

Деякі європейські чиновники припускають, що Путін міг би вчинити меншу агресію і перевірити реакцію Заходу, влаштувавши кібератаки, щоб паралізувати українську електромережу та комунікації.

Читати ще: Схвалений на високому рівні у Москві. Розвідка США розсекретила план можливого вторгнення Росії в Україну, – WP

Серед варіантів – вторгнення лише на сході України, або спроба розрізати країну навпіл, приблизно вздовж річки Дніпро. Американські чиновники визнали загрозу такої можливості, особливо якщо Путін хоче побачити, чи менша військова акція призведе до ще більших розбіжностей у Європі щодо того, чи потрібно вводити більш нищівні економічні санкції.

Фактор Китаю

«Вікно для дипломатичного врегулювання кризи, схоже, зачиняється», – пише Washington Post з посиланням на свої джерела.

Захід турбує недавня зустріч Путіна і очільника Китаю Сі Цзіньпіна на відкритті Зимових Олімпійських ігор у Пекіні. Лідери двох країн опублікували розширене комюніке, в якому підтвердили свої взаємні невдоволення щодо міжнародного порядку, очолюваного США: від розширення НАТО до сфери безпеки в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Оскільки Сполучені Штати та їхні союзники погрожували жорсткими санкціями, які можуть зупинити експорт нафти та газу з Росії, серед іншого, Москва та Пекін домовилися про нове співробітництво в енергетичній сфері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Я Показати IP 6 Лютого 2022 17:08
матрасники не можуть дочекатись.....
Євросоюз Показати IP 6 Лютого 2022 17:10
Нікого не дивує, що весь цей дзявкіт піднімають не наші найближчі сусіди, не східноєвропейські країни, не Європа взагалі, а ЛИШЕ америкоси? Зазвичай найголосніше кричить *ловіть злодія* сам злодій.
Степан (Крымчанин) Показати IP 6 Лютого 2022 17:12
Допустим, подчеркиваю –ДОПУСТИМ, что началась война. Какие сценарии? Первый (условно назовём Крымский)- верховный главнокомандующий ВС России подписывает приказ, в котором военнослужащие ВСУ офицеры и солдаты-контрактники при переходе на сторону России сохраняют свои звания и должности при этом денежное и вещевое довольствие по нормам ВСРФ. Солдаты срочной службы сразу демобилизуются. Риторический вопрос - сколько останется в рядах Украинской армии? В США и Евросоюзе жуткий крик, вводят очередные санкции. Вводится миротворческий контингент. Второй сценарий-по запросу Киевских властей НАТО вводит свои вооруженные формирования. Линия соприкосновения станет линией раздела сфер влияния. Третий вариант-апокалиптический-делить уже ничего не придётся. По подсчётам военнспецов прямые потери Украины в населении составят около 10-12 млн чел. По моему США раздувает военную истерику для того, чтобы в случае конфликта пушечное мясо (Украинское) максимально ослабило Россию.
скептик до Степан (Крымчанин) Показати IP 6 Лютого 2022 23:05
зайти то парашка може і зайде, а от чи хто живий вийде - це питання. тут тобі не даунбас
Трезвий Показати IP 6 Лютого 2022 17:12
Навіщо публікувати , чийсь "понос". Це так має надихнути суспільство? Чи може покращить стан в державі?
Олег Показати IP 6 Лютого 2022 17:30
Це вже навіть смішно стає читати. Чекаємо нових сценаріїв від супермегарозвідки піндосів. Думаю, довго чекати не доведеться.
Всезнайко Показати IP 6 Лютого 2022 17:51
Та задрали вже, прогнозьори.
Правда Показати IP 6 Лютого 2022 18:18
Хороша тактика. Сіють брехню і заставляють опонента виправдовуватись.
скептик Показати IP 6 Лютого 2022 18:28
ооо!!! як пуцькоботи активізувались !!!!
Скептику Показати IP 6 Лютого 2022 18:58
Ті, хто аналізує і думає, вже стали *путіноботами*? Які ж ви обмежені і зомбовані....
скептик до Скептику Показати IP 6 Лютого 2022 22:50
здай свої аналізи пуцькіну. йому пригодяться
Олесь Показати IP 6 Лютого 2022 19:12
Вони неможуть поділити кусок пирога а ми хоть з голоду здихай . Уже прощитали с*ки що ми всі втечимо а вони захоплять нашу землю . Нехочу бачити ні одних ні других ....воюватиму проти обох ...нах*р вони потрібні на нашій землі паразіти ....ти ба як воно ...тікати кажуть треба ...ніхр*на собі.
Олег до Олесь Показати IP 6 Лютого 2022 20:26
Воюй краще за Порошенка, чи за Зеленського. За місцевих чиновників ще можеш повоювати, за депутатів, олігархів, суддів і прокурорів воюй.
скептик до Олег Показати IP 6 Лютого 2022 22:52
дурню !!!!!! люди будуть воювати за свою землю !!!!!
Забужанка Показати IP 6 Лютого 2022 19:27
Матрасники в Польщі де своїх нових вояків поставили? Біля кордону з Україною! Чи біженців стримувати чи Рівненську АЕС "взяти під охорону"? Чи 1 і 2...
Александр - 1 Показати IP 6 Лютого 2022 19:49
Одно можна сказать точно что-то будет. В каком месте, в какой степени и когда, мы не знаем. Вон Лукашенко как распетушился.. Многие люди даже не задумываются насколько изменится их жизнь.. Зацепит всех. Дай бог что - бы пронесло..
ABC Показати IP 6 Лютого 2022 20:51
В коментаріях практично майже вся рашистська ботоферма. Самі пишуть, самі лайки накручують. ВН, модерували би трохи тих "військових аналітиків", чи як?
Олег до ABC Показати IP 6 Лютого 2022 21:49
Коментують люди, які вміють хоч трохи логічно мислити. А ти можеш і далі слухати таких, як Порошенко і у всіх бідах шукати російський слід
BBC до ABC Показати IP 6 Лютого 2022 23:01
То може спочатку ті всі Блумберги з НЮТаймси промодерувати?! Про це не думали?
ГIсть Показати IP 6 Лютого 2022 20:58
НI-вiйнi
Ага Показати IP 6 Лютого 2022 21:14
Якого біса ви розписуєте тут американські новини хай там за своїми кордонами дивляться. Вже дістали їхні спутніки і фотки. Якщо треба то і самі відстоїмо, що зможемо.
скептик до Ага Показати IP 6 Лютого 2022 22:58
АГА накладе в портки і буде ними розмахувати. може від смороду хтось втече. а проти танків буде вила в траки вставляти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus