USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Пакунок малюка» чи компенсація: від сьогодні батьки можуть обирати

1 Липня 2021 20:47
Із 1 липня офіційно вступає в силу право вибору для батьків – обирати між натуральною допомогою «Пакунок малюка» та її грошовою компенсацією в обсязі трьох прожиткових мінімумів для дітей до 6 років.

Про це повідомляє ТСН.

«Проте, фактично, вибору не існує – тендерні закупівлі «Пакунків малюка» досі не відбулись. А вибір на користь грошової компенсації не дає можливості отримати її відразу у пологовому будинку (як «пакунок») або, принаймні, онлайн», – зазначили у відомстві.

Для оформлення компенсації необхідно пройти низку процедур:

- відкрити спеціальну картку у відділенні Приватбанку;

- звернутися до центру соціального захисту за місцем проживання з папкою документів (паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, довідка з пологового будинку про неотримання «Пакунка малюка» у натуральній формі) та написати заяву.

Цю заяву мають розглянути не пізніше ніж за два місяці і кошти надійдуть на картку. «Користуватися карткою можна виключно в обраному Міністерством соціальної політики переліку онлайн та офлайн магазинів», – наголошують у відомстві.

Також додають, що від липня 2021 року сума грошової компенсації становить 6 039 грн. Проте аудит Рахункової палати України виявив, що цих коштів недостатньо, аби придбати набір з «Пакунка малюка» вроздріб у магазинах – для цього знадобиться щонайменше 9 000 грн.

Цей пункт постанови чинний лише для батьків, чиї малюки народились від 01.07.2021.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Віктор Показати IP 1 Липня 2021 21:23
Нехай компенсацію беруть, усім членам родини протигази куплять, бо в Луцьку біоетанольний завод знову сморід влаштував:-(
Ци Ганка Показати IP 2 Липня 2021 09:23
Тільки кеш!
Дарина Показати IP 2 Липня 2021 10:57
А я ще встигла Пакунок отримати - класна річ! Майже все знадобилося) і не треба ці кола пекла в соцзахисті проходити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus