USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Пакунок малюка»: торік понад 8 тисяч волинян скористалися урядовою програмою

3 Січня 2024 21:48
Кожна сім’я, в якій народилася дитина, має право отримати від держави одноразову допомогу у вигляді «Пакунка малюка» (бейбі бокса). Так, у 2023 році понад 8 тисяч волинян скористалися цією послугою.

Як розповіла директора департаменту соціальної та ветеранської політики обласної державної адміністрації Оксана Гобод, в рамках урядової програми можна отримати «пакунок малюка» або грошову компенсацію за нього, інформує пресслужба Волинської ОВА.

Зокрема, за її призначенням звернулися 6 907 волинян, з яких компенсацію вже отримали 6 767 осіб.

Читати ще: Під час війни гроші з «пакунка малюка» можна використати на необхідні товари

Крім того, у пологових будинках області видали 1 252 «пакунки малюка», а управліннями соціального захисту населення – ще 11.

Нагадаємо, що бейбі-бокс – це набір із понад 90 якісних засобів та виробів: підгузки, пелюшки, ковдри, матрац, рушник, засоби гігієни, іграшки тощо. Усі засоби та вироби перевірені й сертифіковані. Ціна закупівлі «Пакунка малюка» для держави – 6 778 грн.

Читати ще: Грошова компенсація за «пакунок малюка»: як можна оформити заявку онлайн

Натомість розмір грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» становить не менш як три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, установленого законом на дату подання заяви про призначення грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus