USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Пальне для ЗСУ почнуть маркувати кольорами, щоб уникнути зловживань

11 Листопада 2023 17:32
Міністерство оборони зобов’яже постачальників маркувати пальне для ЗСУ червоним кольором, у дизельне пальне будуть додавати фарбник яскраво-червоного кольору, а бензин маркуватимуть зеленим.

Про це повідомляє УП з посиланням на Міноборони.

«Постачання такого маркованого пального Міноборони планує налагодити вже наступного тижня. У Збройні сили України марковане дизпаливо потрапить наприкінці листопада», – інформують у відомстві.

Повідомляють, що маркування дасть можливість ідентифікувати та відслідковувати пальне, яке було закуплено суто для потреб ЗСУ, та зменшити можливість його незаконного продажу.

Також в оборонному відомстві зазначили, що визначений колір унеможливить зловживання на місцях щодо змішувань пального.

Читати ще: Продавців пального в Україні зобов’яжуть створити мінімальні запаси

Міноборони запевняє, що промарковане пальне буде неможливо розбавити, щоб колір повністю зник. Навіть якщо його розбавити дуже сильно, дизельне пальне буде менш червоного або рожевого кольору.

Для бензину також буде впроваджено свій барвник – зеленого кольору.

«У результаті нововведення ціна на дизель та бензин не зміниться», – вказали в Міноборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
відповідь Показати IP 11 Листопада 2023 18:31
дякую що сказали )))
Маннергейм Показати IP 11 Листопада 2023 20:24
Тобто у свої машини пальне червоного чи зеленого кольору заливати можна а в решту ні. Чи другий варіант крадіжка пального нашими героями (про тих шо каже телевізор) кримінально моральним злочином тим більше у воєний стан не являється

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus