USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

1,5 мільярда на закупівлю артснарядів для ЗСУ: СБУ викрила схему в Міноборони

22 Грудня 2023 23:08
СБУ та Міноборони виявили та ліквідували схему придбання артилерійських снарядів для ЗСУ на майже півтора мільярда гривень. У Києві затримано керівника одного з Головних управлінь Міноборони, який причетний до оборудки.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Посадовець Міноборони у грудні 2022 року підписав угоду з компанією-спецекспортером на придбання оптової партії артилерійських снарядів для українських захисників. Але тоді бюджетні кошти не були переказані на рахунки спецекспортера.

Новостворена Агенція оборонних закупівель Міноборони згодом уклала вигідніший контракт на постачання цих самих артснарядів із цим самим виробником.

Читати ще: Робила з нелегалів «студентів»: СБУ викрила консулку України, яка допомагала вихідцям з Азії переїхати до ЄС

Новий договір на відміну від попереднього передбачав придбання боєприпасів без посередників, напряму від виробника, що суттєво скорочувало терміни постачання продукції та зменшувало її вартість.

Фігурант, нехтуючи контрактом Агенції оборонних закупівель, безпідставно продовжив дію попередньої угоди з підприємством-спецекспортером. Після пролонгації «старого» договору на рахунки афілійованої іноземної фірми-посередника було перераховано майже півтора мільярда гривень, що на 30% перевищила вартість продукції за прямим договором з виробником.

Читати ще: У Міноборони виявили розтрату на мільярд

СБУ повідомила, що фігуранта тепер усунуто від виконання службових обов’язків. Міністерство оборони проводить заходи для повернення до бюджету України привласнених коштів.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує до 15 років ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 23 Грудня 2023 07:50
У 100% державних закупівель, чи будь яких дій, є корупційна складова …
Джек Показати IP 23 Грудня 2023 09:43
О,тепер точно піду воювати,шоб ці котики далі пакували кармани

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus