USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Пам'ять під снігом: луцький меморіал у січні. Фоторепортаж

31 Січня 2018 19:00
Спокій високих дерев та холодний граніт монументів, без велелюдних натовпів та пафосних промов: у січневі дні меморіальний комплекс «Вічна слава» у Луцьку виглядає умиротворено та сонно, наче під снігом, що вкрив плити з іменами, спочиває пам'ять про загиблих у різноманітних кривавих конфліктах та під час минулих та новітніх лихоліть.

Про те, що колись на цій ділянці розташовувався римо-католицький цвинтар тепер нагадує хіба що переобладнана у будинок панахиди каплиця, а у непримітному місці меморіалу ще можна натрапити на скромне поховання 1942 року.

У тиші алей меморіалу гуляють компанії молоді, батьки з маленькими дітьми насолоджуються острівцем спокою посеред галасливого міста, а сніг приховує імена тих, хто поліг багато років тому. Поряд з монументами, що увічнюють пам'ять воїнів Другої світової війни, не так давно постали пам’ятники сучасним Героям – саме тут останній спочинок знайшов Герой Небесної Сотні Василь Мойсей, чиїм іменем, зрештою, назвали частину проспекту, споруджені також пам’ятні знаки воїнам-афганцям та ліквідаторам аварії на ЧАЕС, в’язням концтаборів, жертвам депортацій та міжнаціональних конфліктів. Таким чином, меморіал, з місця возвеличення радянської тоталітарної системи у похмурих обелісках та масивних темних скульптурах поступово стає місцем пам’яті та примирення українців.

Зимовий образ меморіального комплексу у Луцьку – в фоторепортажі Інформаційного агентства Волинські Новини.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читачка Показати IP 31 Січня 2018 20:17
Те, що "Волинські новини" роблять власні фоторепортажі, а не перепощують фейсбук-дописи інших фотографів, це дуже добре! Я зауважу лишень чималу кількість однотипних фото і їх завелику кількість. На мою думку, краще менше, але краще.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus