USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Пам’ятка архітектури національного значення на Волині – на поштових марках

4 Квітня 2016 11:56
У поштових відділеннях з’явились конверти, на яких зображений Свято-Михайлівський храм села Карасин Маневицького району – пам’ятка архітектури національного значення.

Про це повідомляє Волинська дирекція УДППЗ «Укрпошта».

Українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» щороку присвячує випуски поштових марок чи конвертів визначним діячам чи подіям, що стосуються України. От і в березні цього року у поштових відділеннях з’явились конверти на яких зображений Свято-Михайлівський храм села Карасин Маневицького району – пам’ятка архітектури національного значення.

Причиною такого випуску є відзначення 325-річчя від часу спорудження церкви.

За переказами старожилів Свято–Михайлівська церква була побудована на кошти однієї багатої бездітної поміщиці, яка жила в селі в ХVІІ ст. Будівля зведена в 1691 році, стиль відповідає архітектурним традиціям ХVII ст. Церква дерев’яна, одноповерхова, тризубна, цікава тим, що дозволяє судити про творчі можливості й майстерність народних умільців Волинського Полісся, бо збудована саме ними. Історія не зберегла імен будівничих, зате слід їхньої праці зберегла впродовж трьох століть. Хоч як відомо, дерев’яні споруди рідко обминають час, війни і стихії.

Основною окрасою є неординарний купольний звід. Відрадно й те, що в інтер’єрі пам’ятки збереглася дерев’яна декоративна різьба ХІХ століття. Розрахована церква приблизно на 250 чоловік. У загальний план входить вівтар з прибудованою паламаркою, центральна частина храму, притвор із дзвіницею. В церкві знаходяться старовинні ікони, старі церковні книги. Дзвіниця і церква витримані в єдиному стилі і пропорціях.

Святкування ювілею 325 років від часу спорудження Михайлівської церкви відбудеться 21 листопада 2016 року в день престольного свята Архістратига Михаїла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus