USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Пам’яті Богдана Ступки. ВІДЕО

22 Липня 2013 10:46
Сьогодні, 22-ого липня, минув рік, як помер Богдан Ступка. Актор помер на 71-ому році життя від раку. Вчора, 21 липня, його колеги з театру імені Івана Франка зібралися на могилі друга і керівника. Він жив сценою і сім'єю, любив людей і був посланцем української культури в світі, йдеться в сюжеті ТСН.

Його погляд, інтонації не сплутати ні з ким. На площі перед театром Франка - знову квіти і фотографії зі сцени і з життя. Рік тому декілька тисяч людей прощалися зі Ступкою оплесками. Він народився для сцени, кажуть його колеги.

Театрові Франка Богдан Ступка віддав більше 30-ти років. Він жив театром і професією.
«Моє діло - бути на сцені, для актора - це бути на сцені» - ці слова Богдан Ступка казав у день святкування свого 70-тиріччя - вітання приймав у робочому кабінеті. Він ніколи не зачинявся для колег і для друзів.

У театрі Богдана Сільвестровича актори називали батьком - за його характер, за опіку і за гумор. «Він був наче батько, а яким може батько бути: і строгим, і лагідним, і справедливим», - каже актриса театру Інна Капоніс.

Богдан Ступка був відкритим до колег - на знімальному майданчику його чекали, а він поза роботою веселив усіх. На сцені Ступка міг показати все - драму, лірику, сатиру. Він залишався з театром до останнього.

За три дні до смерті Ступка взяв зі Станіслава Мойсеєва слово, що той стане художнім керівником театру Франка. «Він залишався людиною, яка була у вирі подій. Ступка ще мав творчі плани, кажуть - навіть в лікарні – репетирував», - розповідає Мойсеєв. «Була надія, що він ще ступить на сцену. Кажуть, коли помирав, він сказав три слова – чайка, мама і пиво», - каже Богдан Бенюк.

Згадка про маму - у них з Богданом Сільвестровичем був один день народження на двох. І Ступка навіть хотів померти в річницю смерті матері - 23 липня. Одного дня не вистачило. Актора не стало 22-го липня. А «чайка» - це «чеховська» чайка. Постановка її в театрі - була мрією Ступки. І його мрію здійснили.

Нагадаємо, 22 липня обірвалося життя легендарного українського актору театру і кіно Богдана Ступки. Він не дожив до свого 71-річчя один місяць. Ступка помер близько 6 години ранку в столичній лікарні «Феофанія», де провів останні чотири місяці. Ще півтора роки тому актор переніс операцію, й останнім часом важко хворів.

ЧИТАТИ ЩЕ: Люди, смерть яких приголомшила світ у 2012 році
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 22 Липня 2013 11:09
Його не поважати неможливо...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus