USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Пам’ятник загиблим українцям – результат компромісу з Польщею

12 Листопада 2008 14:55
До кінця листопада у селі Сагринь Грубешівського повіту Люблінського воєводства Республіки Польща відбудеться освячення пам’ятного знаку українцям, які загинули у березні 1944 року. Про це під час засідання обласної комісії у справах увічнення пам’яті українців жертв війни та політичних репресій сказав заступник начальника головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства ОДА Яким Сеник, – інформує репортер «Волинських Новин».
До 21 листопада 95% роботи по встановленню пам’ятки будуть виконані, –  розповів пан Сеник. Згідно з проектом, на монументі викарбують прізвища людей, які загинули у 1944 році і смерть документально підтверджена, –  зазначив він.
Голова ветеранського громадсько-культурного товариства «Холмщина» Микола Онуфрійчук розповів, що найбільш відома йому цифра осіб, що загинули у Сагрині становить 1240. На жаль, викарбуваними на монументі будуть лише 660, оскільки попередні архівні дані знищились, – додав він. Також пан Онуфрійчук зазначив, що волинські ЗМІ не повністю висвітлюють факти та історію нищення поляками українців, православних храмів.
До слова, начальник головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації Юрій Вербич зазначив, що «усі надписи на монументі – результат компромісу між Польщею та Україною». У разі їх зміни потрібне відповідне погодження із обох сторін, – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Галя федорко Показати IP 8 Травня 2016 18:14
Шукаю свою бабу оля чорноба вбита с.м,ягке і родина нитка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus