USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Панахида у Володимирі: спільна пам'ять без спільної молитви

22 Червня 2015 12:51
У Володимирі-Волинському представники Московського патріархату знову відмовилися від спільної молитви.

22 червня о 10:00 біля обеліску Слави, у Володимирі-Волинському, відбулася панахида до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Участь в ній взяли священнослужителі УПЦ КП, представники міської та районної влади і небайдужі мешканці міста. Але і цього разу не обійшлося без інцидентів. Представники Московського патріархату за декілька днів до панахиди повідомили, що не будуть брати участь з іншими представниками церков, а служитимуть окремо. Мотивували, вони це, звичайно, канонами і наміром відслужити панахиду окремо.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що інцидент зі священиками УПЦ МП обговорюватимуть на рівні області. Нагадаємо, це не перший випадок, коли представники Московського патріархату відмовляються від спільної молитви.

Після завершення богослужіння у соборі Різдва Христового священики Київського Патріархату традиційно хресною ходою пішли на площу до обеліска Слави. І навіть чекали декілька хвилин на УПЦ МП, сподіваючись на спільну молитву. Під завершення панахиди УПЦ КП, з’явилися представники «канонічної церкви», які хресною ходою, на чолі з архієпископом Володимир-Волинським та Ковельським Володимиром йшли з Успенського собору. Священики не підійшли до представників КП, а стали осторонь.

По завершенню панахиди біля обеліску Слави, хресною ходою представники УПЦ КП, разом з частиною громади пішли до пам’ятного знаку «Жертвам тоталітарного режиму», що знаходиться у валах городища. І лише після цього УПЦ МП розпочали служити панахиду.

Біля пам’ятнику «Жертвам тоталітарного режиму» священослужителі помолилися за душі спочилих воїнів повстанської, радянської армії, воїнів АТО, воїнів Небесної Сотні, за невинноубієнних жертв тоталітарних режимів і тих, хто віддав своє життя за Україну.

Благочинний Юрій Пилипець у своїй проповіді наголосив:

«Сьогодні ми зібралися тут, щоб пом’янути невинно убієнних жертв - закатованих, розстріляних, голодом заморених, катами убитих. Хто їх убивав? Радянські ідейники і місцеві запроданці енкаведисти. І, що ми бачимо сьогодні? Московські запроданці вкоренилися в наше суспільство. Ми маємо свій сепаратизм і представників «руського міра», які не хочуть іти на контакт з нами. Ми маємо своїх представників ворожого Кремля».

Після закінчення панахиди представники влади поклали квіти до пам’ятника, присутнім роздали проскуру і розійшлися. Але на древнє городище чекала ще одна панахида. Прийшли священики МП і по-новому відслужили панахиду.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 60
Mik (галицька миша) Показати IP 22 Червня 2015 13:11
Невже не можна молитися разом, без пiдкреслення полiтичних вiдмiнностей? Немає "московського" i "київського" Бога!
Перехожий до Mik (галицька миша) Показати IP 22 Червня 2015 14:02
Брехні не забагато? Місцеві журналісти, був свідком того,як одна з ваших представників умудрилась на обеліск вилізти, щоб пофотографувати.... Ніякої поваги до пам'яток....Сором.
))) до Перехожий Показати IP 22 Червня 2015 16:50
моліцца - только строєм, как завєщал вєлікій Лє. шаг влєво, шаг вправо, счітаєтся шпагат.
Перехожий до ))) Показати IP 22 Червня 2015 17:18
Тут і нічого сказати... Такий коментар є підтвердженням вашого діагнозу.... Помолюсь за ваше психічне відхилення
Mik (галицька миша) до Перехожий Показати IP 23 Червня 2015 11:39
"...одну з ваших представникiв" Кого маєте на увазi, мишу чи галичанку?
волинська миша до Mik (галицька миша) Показати IP 22 Червня 2015 14:13
невже не можна дати спокій , і молитися собі Богу? Не змушувати до своєї молитви когось, а просто собі молитися? Бог розбереться у молитвах) А взагалі то ворог - не у Володимирі, а на сході.
Справедливий до Mik (галицька миша) Показати IP 22 Червня 2015 14:45
Згідно канонічного права, не можна молитися разом з єретиками (РКЦ, УГКЦ), схизматиками (УПЦ-КП) і парасинагогами (УАПЦ). Хто порушує ці правила, автоматично відлучається від Церкви.
лікар до Справедливий Показати IP 22 Червня 2015 15:59
Давно маєш групу по психіатрії???
Перехожий до лікар Показати IP 22 Червня 2015 16:13
Якщо ви розумна людина (хоча маю сумніви) прошу аргументувати ваш коментар... Чи як школяр будете кидати цитатки малорозумні?
))) до лікар Показати IP 22 Червня 2015 16:49
ви помилилися коментарем, напевне, хотіли відписати щось вище. чи самі собі.
Mik (галицька миша) до Справедливий Показати IP 23 Червня 2015 11:40
На вiдмiну вiд мишА, в тебе не галицька душа!
Перехожий Показати IP 22 Червня 2015 14:10
І коли вже бюджетників перестане міська влада примусово зганяти... В школах це не вперше..
МВ Показати IP 22 Червня 2015 14:14
чому має бути спільна служба? Ви ж не молитеся з єговістами чи адвендистами разом? І діла до них не маєте. Спільно можна бити ворога на сході, а не настроювати людей тут один проти одного. В той час, як холопи тягнуть одне одне за чуби, пани багатіють)) А ЩОБ ЛІЗТИ В церковні справи СПОЧАТКУ ПОПРОСІТЬ : Порошенка, Яценюка, Турчинова, Тягнибока, всі ПОЛІТИЧНІ ПАРТІЇ які є в УКРАЇНІ- ХАЙ ОБЄДНАЮТЬСЯ заради УКРАЇНИ і разом ПОМОЛЯТЬСЯ !!!
Відверто. Показати IP 22 Червня 2015 14:28
Політики і журналісти не підбуруйте людей своїми статтями. Хай молиться хто де хоче, як хоче , і з ким хоче. Бог один і кожному буде по заслусі. А то вже надоїло читати - церкви і церкви, більше проблем не має.
Справедливий Показати IP 22 Червня 2015 14:42
На Панахиді, яку звершили представники УПЦ-КП, не було жодного хреста. Молилися до жовто-синього стягу і голки Клеопатри. На Панахиді, яку звершило духовенство УПЦ, був хрест (символ страждання Спасителя та Його Воскресіння) і хліб (символ Життя Вічного). Владика Володимир на валах Городища мудро наголосив, що політика - це річ тимчасова. Політики (садукеї та фарисеї) розіп'яли Христа. А Церква ("Еклезія") - поняття вічне.
Українка до Справедливий Показати IP 23 Червня 2015 11:17
Хрест був у руках Благочинного, і справа не в політиці, а в тому що Московський Патріархат підтримує сепаратистів,тим самим вбивають наших хлопців, тому що частина коштів за "свічечку в церкві" ,яку купляють прихожани передаються саме їм.І моляться вони за москалів,а не за наших хлопців.
Справедливий до Українка Показати IP 23 Червня 2015 12:01
Щойно дізнався цікавий факт. Це була 100% провокація. УПЦ-КП, згідно плану міських заходів, НЕ ПОВИННА БУЛА СЛУЖИТИ біля обеліску на центральній площі міста. Це мені повідомив один із працівників міської ради. Поясніть мені два факти: чому багато хрестів, облачень та іншого церковного начиння купувалася (і продовжує купуватися) представниками УПЦ-КП на підмосковному заводу "Софрино"? (завод належить РПЦ) Чому "архієпископ" Сімферопольський та Кримський Климент (Кущ) написав заяву та ОТРИМАВ ПАСПОРТ ГРОМАДЯНИНА РФ? Про це дядя Міша (Зінкевич) не казав на своїх "патріотичних" проповідях?
Українка до Справедливий Показати IP 23 Червня 2015 14:27
Так,згідно домовленості на площі мали служити московські священники,так захотіла міська влада.Але в зв'язку з тим, що вони не прийшли на вказану годину, як і 8-го травня,тільки минулого разу вони прийшли на пів години раніше ,і якби ви були присутні на панахиді, ви б знали, що влада , люди і священники Київського патріархату прийшли на вказану годину, як і домовлялися. Після того, як до Московських два рази телефонували і вони не могли сказати коли вони точно будуть,українські священники розпочали молитву.Це ще раз показує, що москалям начхати на любі домовленості, чи то з людьми, чи то з владою.Вони вчора ще раз показали свою зверхність...
Справедливий до Українка Показати IP 23 Червня 2015 14:57
Даруйте, панянко, проте з Вашої «грамотності» не скажеш, що ви українка. Надто багато граматичних помилок як для представниці української «інтелігенції» (мовчу про стилістику). До прикладу, слово «священик» (вжите Вами кілька раз) пишеться з однією літерою «н»; «півгодини» пишеться разом (а не окремо). Священики УПЦ не прийшли на площу о 10:00, оскільки знали із надійних джерел про провокацію, яка готувалася представниками УПЦ-КП. «Блаженний чоловік, котрий не йде на раду лукавих…» (Пс.1:1).
Українка до Справедливий Показати IP 23 Червня 2015 15:59
Бідненький,вам вже й нічого відповісти.... А священник пишеться з двома літерами "н"
Справедливий до Українка Показати IP 23 Червня 2015 16:12
Священик пишеться з однією "н". Не посоромтеся зазирнути до Словника. Кому відповідати і на які саме питання?
Українка до Справедливий Показати IP 23 Червня 2015 16:40
Ви в словник український дивіться ,а не в російський
Справедливий до Українка Показати IP 23 Червня 2015 17:24
Доведіть свою думку.
Справедливий до Українка Показати IP 23 Червня 2015 17:26
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA Пораджу Вам зазирати хоча б до Вікіпепедії.
Анонім до Справедливий Показати IP 23 Червня 2015 16:00
А в чому була провокація Київського Патріархату?
Справедливий до Анонім Показати IP 23 Червня 2015 16:15
У тому, що вони, згідно домовленості, не повинні були пхати свого носа на Площу Героїв.
Анонім до Справедливий Показати IP 23 Червня 2015 16:42
Усі люди мали чекати годинами їхню величість? (тобто москалів)
Справедливий до Анонім Показати IP 23 Червня 2015 17:28
У Вас, мабуть, роздвоєння особистості. Москалі у Володимирі-Волинському не служать.
Справедливий до Анонім Показати IP 23 Червня 2015 17:54
Принаймні, "духовенство" УПЦ-КП точно не повинно було б чекати своїх опонентів з УПЦ.
Пономар до Українка Показати IP 23 Червня 2015 15:21
коментар було видалено
Прокурор до Українка Показати IP 23 Червня 2015 16:18
А ви впевнені, що він БЛАГОчинний, а не ЗЛОчинний?
Старый дед до Українка Показати IP 23 Червня 2015 17:42
"Пускай сейчас ты дворником, родишься вновь — прорабом, А после из прораба до министра дорастёшь, Но если туп, как дерево, — родишься баобабом И будешь баобабом тыщу лет, пока помрёшь". (Владимир Высоцкий)
Вол до Українка Показати IP 23 Червня 2015 20:47
Мали б совість, як би Ви глянули в очі тим хлопцям, які ходять до нашої церкви і не один віддав життя за нашу Батьківщину. Бог Вам суддя. Минулої неділі поховали хлопчину з Хотячева , якого привезли зі сходу, Здебський всунув свого носа бо хотів відспівувати накинулися на згорьовану матір, але мама сказала буде ховати той батюшка що хрестив. І ніхто з КП не прийшов на похорони щоб віддати останню шану герою, Здебський освячував світлицю Союз Українок, от як помолилися за героя.
Українка до Вол Показати IP 24 Червня 2015 13:31
Ще раз НАГОЛОШУЮ,усі парафії Московського Патріархату сплачують внески в Єпархії, усі Єпархії платять внески до Патріархії.Ваш Патріарх Кирил,кошти з ваших церков отримує він, і підтримує ваш Патріарх Путіна.А Путін ,як ви надіюся знаєте,підтримує ДНР та ЛНР ,звідки і привозять наших хлопців в трунах до матерів.І тут ви шкодуєте хлопців,але знову ж ідете до російської церкви ,купуєте ту саму свічку і знову частина коштів іде у Росію, на чергову кулю для чиєїсь дитини, яку ви знову будете оплакувати.... Я не дивуюсь старшим людям, їм важко зрозуміти цю схему, а молодим людям......Подумайте
Патріот до Українка Показати IP 24 Червня 2015 14:54
Звідки тобі знати, куди йдуть гроші з єпархій? Ти "Отче наш" напам'ять знаєш? Десять Заповідей і Символ віри зможеш розказати напам'ять, без запинок?
Українка до Патріот Показати IP 24 Червня 2015 21:02
Повірте мені, все це я знаю і можу розказати без запинок!!! Не вірите мені про гроші, спитайте у своїх священиків....
Справедливий до Українка Показати IP 24 Червня 2015 21:28
Міф: Всі гроші, зібрані на парафіях, йдуть до Москви. На них Путін озброює терористів і купує їм набої. Реальність: Ані копійки грошей від УПЦ у Москву не йде! Більше того, на початку 1990-х років патріарх Московський Алексій ІІ написав листа на адресу тодішнього українського уряду, в якому була прописана ясна і недвозначна відмова РПЦ від будь-яких претензій на церковне майно на території України. Правонаступницею РПЦ в Україні з того часу є Українська Православна Церква. Єдиний зв’язок між Українською Православною Церквою і Московським Патріархом полягає у спільній молитві, яка свідчить, що через Руську Православну Церкву віруючі України мають молитовне єднання з усім православним світом. Ця духовна єдність засвідчена Патріархами і Предстоятелями всіх Помісних Церков, які неодноразово приїжджали до Києва для звершення богослужінь з Митрополитом Київським і всієї України. Церковні пожертви в УПЦ розподіляються відповідно до потреб парафій та єпархіальних центрів згідно благословення місцевого єпископа. За часи незалежності України на пожертви віруюючих УПЦ відбудовано тисячі храмів та сотні монастирів, які є пам’ятками архітектури та предметом гордості Української держави та її народу. Я свою думку аргументував. Чекаю реальних фактів від вас.
Дядько до Українка Показати IP 24 Червня 2015 15:00
Як класно зараз КП-шники піаряться! І влада їм сприяє, і олігархи! Але нічого, ще ваш час настане! Рано п'єте шампанське!
Українка до Дядько Показати IP 24 Червня 2015 21:06
Влада сприяє саме Російському Патріархату, від президента до нашого мера, а священики КП не піаряться, а моляться за мир,і за те щоб всі чоловіки,які зараз захищають Україну живими і здоровими повернулися до своїх домівок.І щоб ми нарешті щасливо зажили без Росії..
Справедливий до Українка Показати IP 24 Червня 2015 21:36
Радий, що ви навчилися правильно писати слово "священик". А то, якщо чесно, поганий із вас речник УПЦ-КП. Ви більше позорите свою контору, ніж приносите їй користі. Немає Російського Патріархату. Вчіть матчасть.
Українка до Справедливий Показати IP 25 Червня 2015 19:15
Я бачу, ви отримуєте задоволення,коли когось ображаєте.Дуже низько... Позитив в тому , що не всі прихожани Московського Патріархату такі як ви, там дуже багато добрих людей. На рахунок грошей,як я вже писала, не полінуйтеся, спитайте свого священника.Не фак що він скаже правду,але ж і Путін каже що його військ немає на Україні... Так як ви виставляєте себе дуже розумним дядьком,ви напевне знаєте,що держава не платить священикам зарплати,їх утримують прихожани,і кожна парафія ПЛАТИТЬ внески.Я думаю що ви це знаєте краще за мене.На цьому закінчую нашу дискусію....Навчіться говорити правду ... Російського Патріархату немає, є Московський.....Всього найкращого
Вол до Українка Показати IP 24 Червня 2015 22:53
Я .бачила, як вони "молилися" коли ховали воїна. Священники КП пили з Союзянками
Українка до Вол Показати IP 25 Червня 2015 20:03
Я також бачила... Ваші від наших не відстають, щей переплюнули.Відслужили панахиду і всі гусачком у "Дружбу" молитися.... Чому ви постійно хочете когось образити..?
Вол до Українка Показати IP 24 Червня 2015 15:03
А чому ж ваш КП купляє все начиння церковне в Москві.
П!""№ до Українка Показати IP 24 Червня 2015 15:09
Куди ходили наші бабусі і дідусі прабабусі і прадідусі туди й будемо ходити, наша церква визнана Вселенським партіаратом а ваша ні. Ми до Вас діла не маєм алеВи спепціально робити провокації.
Патріот до П!""№ Показати IP 24 Червня 2015 15:26
Згоден на 100%! Хочу звернутися до розкольників. Якщо ви чекаєте, що канонічні священики будуть із вами миритися, спочатку помиріться між собою. У вас Микола з Євгеном вже 5 років живуть як кіт із собакою і майже ніколи спільно не літургісають.
Українка до П!""№ Показати IP 25 Червня 2015 19:18
Вашу церкву не визнавали більше 120 років, вони йшли таким самим шляхом яким іде зараз Київський Патріархат
Справедливий Показати IP 22 Червня 2015 14:51
"Московські запроданці вкоренилися в наше суспільство. Ми маємо свій сепаратизм і представників «руського міра», які не хочуть іти на контакт з нами" - про Ісуса Христа пан Пилипець не сказав ні слова...
1123 до Справедливий Показати IP 22 Червня 2015 15:00
Московські запроданці захищають Нас, гинуть заради незалежної України, а Ви нас нас так обзиваєте і не маєте поваги до тих матерів, які поховали своїх синів борячись прот ворога на сході. Бог Вам суддя.
Справедливий до 1123 Показати IP 22 Червня 2015 15:04
1123, Ви не бачите, що я цитую чужі слова, а свою думку висловлюю після лапок? Навчіться, будь ласка, уважно читати чужі думки. Дякую.
Саганюк Показати IP 22 Червня 2015 15:57
Ще раз мене мером оберете, вигоню московських попів з міста нах...... ! І сам перейду до Київського патріархату !
123 до Саганюк Показати IP 22 Червня 2015 16:20
А может пожизненно?
Світлана Показати IP 22 Червня 2015 16:49
попи московські завжди були найбільшими розкольніками в володимирі
))) Показати IP 22 Червня 2015 16:58
я не є великий фізіогноміст, але ж ну харі, боже пробач, харі ж! це КП? оцеє во?
марта Показати IP 22 Червня 2015 18:06
на панахиді не були, але класно пообідали в ресторані "Дружба", навіть з усмішкою виходили
Перехожий до марта Показати IP 23 Червня 2015 19:46
Обід був для спілки ветеранів міста організований архієписком Володимиром. А КП жадібно пішли жерти в своі нори, не зробивши нічого благодійого для старшого покоління, наших ветеранів.
Дядя Ваня до Перехожий Показати IP 23 Червня 2015 21:06
Як КП не зробило нічого благодійного? Пилипець же років п'ять тому "отмісіонерив" директорку Льотничівської ЗОШ Кревську. Правда, за це його ніхто не "откатехіздив". Хоча відео, яке зробили учні школи, розійшлося швидко. У декого воно і досі є. Навіть побратими Пилипця називають його не "доктором богословія", а "доктором гінекологом" і "секс-символом КП".)))
марта Показати IP 22 Червня 2015 18:08
мер прихильник московського патріархату, тому такий поділ
Чому порушуються дер Показати IP 22 Червня 2015 19:14
Віряни Володимир-Волинської єпархії Української Православної Церкви глибоко стурбовані грубим втручанням органів місцевого самоврядування у діяльність УПЦ і розпалюванням міжконфесійної ворожнечі. Про це свідчить звернення “До православних прихожан УПЦ Володимир-Волинського району”, прийняте на позачерговій сесії Володимир-Волинської районної ради, яка проходила 3 червня 2015 р. Влада нашої країни неодноразово заявляла про інтеграцію України в європейський простір, демократичні засади розвитку. Україна визнала, проголосила та закріпила правове забезпечення свободи світогляду та віросповідання в національних нормативно-правових актах шляхом ратифікації міжнародних актів з прав людини та інституціоналізація здійснення свободи світогляду та віросповідання. Вважаємо, що в наш час відбувається грубе порушення прав і свобод громадян України, зокрема по відношенню до вірян Української Православної Церкви. Право на свободу совісті кожної людини гарантовані: Статутом Організації Об’єднаних Націй 1945 р.; Загальною декларацією прав людини, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 р.; Європейською конвенцією про захист прав людини і основних свобод 1950 р.; Європейською конвенцією з прав людини (Міжнародний пакт про громадянські і політичні права), прийнятою 16 грудня 1966 р.; Підсумковим актом Наради з безпеки і співпраці в Європі підписаний 30 липня – 1 серпня 1975 р.; Декларацією про ліквідацію всіх форм нетерпимості та дискримінації на підставі релігії чи переконань, проголошеною Генеральною Асамблеєю ООН 25 листопада 1981 р.; Декларацією про права громадян, що належать до національних або етнічних, релігійних і мовних меншин 1992 р.; Конвенцією про забезпечення прав громадян, що належать до національних меншин 1994 р.; Декларацією принципів толерантності 1995 р. Зокрема, Стаття 18 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, прийнята резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 16.12.1966 р., проголошує: 1. Кожна людина має право на свободу думки, совісті та релігії. Це право включає свободу мати чи приймати релігію та переконання за своїм вибором і свободу сповідувати свою релігію та переконання як одноособово, так і спільно з іншими, публічно чи приватно, у відправленні культу, виконанні релігійних та ритуальних обрядів і вчень. 2. Ніхто не повинен зазнавати примусу, що принижує його свободу мати чи приймати релігію або переконання за своїм вибором. Стаття 19: 1. Кожна людина має право безперешкодно дотримуватися своїх поглядів. 2. Кожна людина має право на вільне вираження свого погляду; це право включає свободу шукати, давати і поширювати будь-яку інформацію та ідеї, незалежно від державних кордонів, усно, письмово чи за допомогою друку або художніх форм вираження чи іншими способами на свій вибір. Стаття 26: Усі люди є рівними перед законом і мають право без будь-якої дискримінації на рівний захист законом. У цьому відношенні всякого роду дискримінація повинна бути заборонена законом і закон повинен гарантувати всім особам рівний і ефективний захист проти дискримінації за будь-якою ознакою, як-от, раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних чи інших переконань, національного чи соціального походження, майнового стану, народження чи іншої обставини. У Пропозиціях державам-членам ООН від Центру з прав людини ООН, запропонованих на семінарі, проведеному Центром у грудні 1984 р., записано: 1. Кожна держава забезпечує гарантію релігійних свобод в конкретній формі і забороняє дискримінацію на релігійному ґрунті. 4. Державні службовці повинні отримувати спеціальну підготовку і керівні вказівки щодо практики поваги до різних релігійних традицій і вірувань, відмови від дискримінації за ознакою віросповідання. У Підсумковому документі Віденської зустрічі держав-учасниць наради з безпеки і співробітництва в Європі (19 січня 1989 р.) зазначається: Держави – учасниці (11.) підтверджують, що будуть поважати права людини і основні свободи, включаючи свободу думки, совісті, релігії і переконань, для всіх, незважаючи на расові, статеві, мовні та релігійні відмінності. Вони підтверджують також загальне значення прав людини й основних свобод, повага яких є суттєвим фактором миру, справедливості й безпеки. (12.) висловлюють свою рішучість гарантувати ефективне здійснення прав людини й основних свобод, які випливають з гідності, властивої людській особистості, і є суттєвими для її вільного й повного розвитку. Конституція України також встановлює загальні принципи нормативно-правових гарантій Зокрема, ст. 57 Основного Закону визначає, що закони й інші нормативно-правові акти, які визначають права громадян, мають бути доведені до відома населення у порядку, встановленому законом. В іншому випадку такі нормативно-правові акти є не чинними. При цьому конституційні права і свободи людини і громадянина, згідно зі ст. 64 Основного Закону, які встановлені статтями 24, 25, 27, 28, 29, 40, 47, 51, 52, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 не можуть бути обмеженими, крім випадків, передбачених Конституцією України. У першу чергу, конституційно-правовими гарантіями виступають загальні норми-принципи конституційного статусу людини і громадянина, які також безпосередньо стосуються прав людини на свободу світогляду і віросповідання, а саме: принцип вільності і рівності людей у своїй гідності та правах, за яким усі люди, в тому числі віруючі й ті, що не сповідують жодної релігії, є вільними і мають рівні права; принцип невідчужуваності і непорушності прав і свобод, який означає, що права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними, в тому числі й у релігійній сфері; принцип рівності конституційних прав і свобод в рівності перед законом , який означає, що не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками; принцип права людини на вільний розвиток своєї особистості , якщо при цьому не порушуються права і свободи інших людей та має обов'язки перед суспільством, в якому забезпечується вільний і всебічний розвиток її особистості; принцип невичерпності і гарантованості прав і свобод людини і громадянина, в тому числі і релігійні, закріплені Конституцією, не є вичерпним. У Статті 35: Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов’язкова. Українська Православна Церква, як і всі Православні Церкви світу, також живе за своєрідною конституцією — канонами, тобто правилами устрою внутрішнього і зовнішнього життя. До складу канонічного зводу входять Правила Святих Апостолів, канони 6-ти Вселенських і 10-ти Помісних Соборів і правила 13-ти Святих Отців. Включення в Канонічний корпус правил Вселенських Соборів не потребує пояснення. Ці Собори – орган вселенського єпископата, носія вищої церковної влади. Вселенські Собори, за вченням Церкви, непогрішні. Їхня непогрішність випливає з догмата про непогрішність Церкви. Найвищими органами церковної влади та управління Української Православної Церкви є Собор Української Православної Церкви, Собор єпископів Української Православної Церкви та Священний Синод Української Православної Церкви на чолі з Митрополитом Київським і всієї України. Без церковного законодавства порушується вся церковна дисципліна, що справляє негативний вплив на інститут церкви. Православна Церква це не політична партія або громадське об’єднання, які змінюють свою програму щоразу після зміни політичної ситуації, Христова Церква має іншу природу, ЇЇ заснував безпосередньо Сам Бог – Господь наш Ісус Христос. Вона є Боголюдським живим організмом – Тілом Христовим (1Кор. 12, 27). Можна було б наводити ще немало документів, які свідчать про те, що дії органів державного самоврядування порушують права вірян УПЦ, зводячи наклепи, забираючи храми, пропагуючи міжконфесійну ворожнечу. У важкий час, коли потрібно консолідувати українське суспільство, народним обранцям, потрібно виконувати прямі депутатські обов’язки щодо соціального захисту громадян, розвитку економіки, освіти, культури, медицини, інфраструктури регіону. Вважаємо за потрібне повідомити, що в разі подібних дій органів державної влади або релігійних організацій, будемо звертатися до президента України Петра Порошенка як гаранта додержання Конституції, і в законному порядку відстоювати свої громадянські права. Прес-служба Володимир-Волинської єпархії
Перехожий Показати IP 23 Червня 2015 19:21
Товириш Денисенко до розколу позиціонував себе як заклятий комуняка, називаючи нашу рідну мову "собачьим языком"... Згодом гроші Кравчука і казна УПЦ до якоі він мав доступ змінили його думку.... Не нагадує він вам Іуду Іскаріота???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus