USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Папа Римський пожертвував $500 тисяч мігрантам у Мексиці

28 Квітня 2019 16:04
Папа Римський Франциск пожертвував 500 тисяч доларів на допомогу мігрантам у Мексиці. Ці кошти використовують для житла, продовольства та інших потреб мігрантів Центральної Америки.

Кошти будуть розподілені на 27 проектів у 16 мексиканських єпархіях і громадах. Про це інформує Кореспондент з посиланням на CNN.

«Чоловіки і жінки, часто з маленькими дітьми, біжать від бідності і насильства, сподіваючись на краще майбутнє у Сполучених Штатах. Однак американський кордон залишається закритим для них.

Близько 75 тисяч мігрантів із Гондурасу, Сальвадору і Гватемали, які прибули в Мексику в караванах, не можуть потрапити до США і перебувають без домівок або засобів для існування», – йдеться в заяві Ватикану.

Нагадаємо, на початку квітня президент США Дональд Трамп пригрозив повністю або частково закрити кордон із Мексикою, якщо та не впорається з потоком нелегальних мігрантів у США зі свого боку.

Починаючи з 18 жовтня, до кордону США рухається караван мігрантів з країн Центральної Америки. Кілька тисяч чоловіків, жінок і дітей біжать від насильства, злиднів і корупції на батьківщині. Спочатку в ньому було 4 тисяч осіб. Однак незабаром, за даними ЗМІ, їхня кількість зросла до 10 тисяч осіб.

Президент США Дональд Трамп раніше відмовився поступатися багатомільярдною ініціативою щодо побудови стіни на кордоні з Мексикою, щоб зупинити урядовий «шатдаун» у США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus