USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Трамп готовий оголосити надзвичайний стан через стіну на кордоні з Мексикою

6 Січня 2019 07:00
Під час прес-конференції після зустрічі з демократами у Конгресі Дональд Трамп визнав, що він розгляне питання про оголошення надзвичайного стану в країні, щоб допомогти зібрати кошти для будівництва стіни.

Про це повідомляє ABC News.

Разом з тим, президент США не уточнив деталі такого процесу.

Посилаючись на джерела, телеканал повідомляв, що у випадку оголошення надзвичайного стану стане можливим перенаправлення коштів з бюджету міноборони США на фінансування стіни без дозволу Конгресу.

При цьому експерт з питань бюджету Тодд Гаррісон зауважив, що фінансування будівництва стіни таким чином є незаконним.

«Це протизаконно – використання грошей для цілей, відмінних від тих, на які вони були спрямовані, без отримання попереднього дозволу Конгресу. Я не думаю, що оголошення надзвичайної ситуації в цьому випадку могло б змінити ситуацію», – заявив Гаррісон.

У Демократичній партії додали, що використовувати надзвичайний стан для побудови стіни на кордоні з Мексикою, «абсолютно неприйнятно». Демократи, ймовірно, будуть оскаржувати дії адміністрації в суді.

Починаючи з 18 жовтня, до кордону США рухається караван мігрантів з країн Центральної Америки. Кілька тисяч чоловіків, жінок і дітей біжать від насильства, злиднів і корупції на батьківщині. Спочатку в ньому було 4 тисяч осіб. Однак незабаром, за даними ЗМІ, їхня кількість зросла до 10 тисяч осіб.

Нагадаємо, 14 грудня стало відомо, що померла 7-річна дівчинка, яку затримали співробітникаки Митної та прикордонної служби. Влада США не визнає відповідальності за цей інцидент. 25 грудня у центрі утримання нелегальних мігрантів в Сполучених Штатах померла 8-річна дитина з Гватемали.

Президент США Дональд Трамп раніше відмовився поступатися багатомільярдною ініціативою щодо побудови стіни на кордоні з Мексикою, щоб зупинити урядовий «шатдаун» у США. Також він заявив, що влада змушена буде повністю закрити південний кордон країни в разі, якщо представники Демократичної партії не підтримають фінансування будівництва стіни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
конюх Показати IP 6 Січня 2019 07:11
Гнідавські конюхи підтримують Трампа

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus