USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Франції політикам заборонили брати на роботу родичів

27 Липня 2017 14:42
Національні збори Франції заборонили депутатам та міністрам працевлаштовувати родичів, невдовзі заборону планують поширити і на представників місцевих органів влади.

Про це повідомляє«Європейська правда» з посиланням на Le Parisien.

За відповідний законопроект французькі депутати проголосували у четвер. Нововведення забороняє депутатам та міністрам брати на роботу близьких членів сім’ї – членів подружжя, співмешканців, партнерів, батьків чи дітей.

Очікується, що у найближчі дні заборону поширять і на місцеві органи влади.

Цей крок є частиною заходів щодо "моралізації громадського" життя, які перед виборами обіцяв запровадити президент Еммануель Макрон. Під час президентської кампанії це був один із ключових пунктів його програми у зв’язку зі скандалом довкола кандидата від консерваторів Франсуа Фійона.

За даними французьких ЗМІ, члени родини Фійона імовірно були працевлаштовані за державний кошт, а насправді не працювали. Політик був дискредитований і його позиції у виборчі гонці суттєво послабились.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аня Показати IP 27 Липня 2017 14:55
І це дуже правильно.А то всі бюджетні органзіації, беруть своїх тупих,недалекоглядних дітей до себе на роботу.Бо інакше вони ніде не будуть працювати. І керують там на сій розсуд.Там майже всі,кум,сват,брат.або родичі з вищестоящих організацій.Особливо це стосується культури- всі родичі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus