USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Парламент Великої Британії побачив слід РФ в результатах голосування за Brexit

12 Квітня 2017 18:14
Британські парламентарі підозрюють, що Росія та Китай допомогли «впасти» сайту з реєстрації охочих проголосувати, інформує Главком з посиланням на британську газету The Guardian.

Іноземні уряди, таких країн як Росія і Китай, могли бути замішані в припиненні роботи сайту для реєстрації виборців напередодні референдуму щодо виходу з ЄС, заявив спецкомітет парламенту Великої Британії.

Видання пише, що «доповідь комітету з питань держуправління і конституційних справ Палати громад висловлює глибоку стурбованість членів парламенту щодо непідтверджених звинувачень щодо іноземного впливу на голосування щодо «Брекзіту» минулого року.

Як нагадує автор, «кабінету міністрів довелося продовжити крайній термін реєстрації для голосування на референдумі щодо виходу з ЄС після того, як урядовий сайт перестав працювати 7 червня, за 100 хвилин до кінця реєстрації. Призупинення роботи сайту викликало побоювання, що десятки тисяч людей могли бути позбавлені права проголосувати».

Тоді, йдеться в статті, уряд заявив, що сайт «впав» через «безпрецедентне зростання кількості користувачів, оскільки понад 500 тис. осіб намагалися зареєструватися в останній день».

Однак в доповіді, яка була опублікована в середу, йдеться, що «є ознаки, які вказують на те, що сайт вивела з ладу DDoS-атака з використанням ботнетів - комп'ютерної мережі, зараженої шкідливим програмним забезпеченням». «Ключовими показниками» такої атаки, за словами парламентарів, є «певні години і відносні показники обсягу» користувачів.

Також у доповіді йдеться, що «США і Велика Британія розуміють кіберактівність переважно з технічного боку і з точки зору комп'ютерних мереж. А, наприклад, Росія і Китай використовують когнітивний підхід, заснований на розумінні психології мас і того, як використовувати людей. Наслідки цього різного розуміння кібератаки - з одного боку, як суто технічного феномену, з іншого - як явища, що виходить за комп'ютерні рамки, щоб вплинути на громадську думку - в тому, що стосується втручання у вибори і референдуми, - очевидно», - наводить видання на закінчення один з висновків доповіді.

Нагадаємо, 29 березня Туск отримав від повіреного у справах Британії листа про формальний початок процедури Brexit.

Так, офіційна процедура виходу Британії зі складу ЄС розпочалася. Тим часом, Європарламент переважною більшістю голосів підтримав резолюцію, в якій деталізовані умови переговорів щодо виходу Британії з ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Макс Показати IP 12 Квітня 2017 19:48
Скоро в проигрышах любимой футбольной команды и в отключении света будут винить РФ и лично Путина. Очень удобно оправдывать свою несостоятельность и бестолковость в любой сфере вмешательством РФ. А бревна своем глазу мы так и не увидим.
Sieger Показати IP 13 Квітня 2017 00:50
А слід гуманоїдів з Альфа Центавра він там не побачив? :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus