USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Партія Катеринчука вимагає подати заявку на членство в ЄС

20 Травня 2010 16:06
22 травня 2010 року в усіх обласних центрах в рамках святкування Днів Європи в Україні пройде всеукраїнська акція Європейської партії України, під час якої депутатів місцевих рад проситимуть звернутися до органів влади з вимогою невідкладного розгляду проекту постанови «Про надання заявки на членство в Європейському Союзі».

Про це стало відомо 19 травня під час прес-конференції лідера Європейської партії України Миколи Катеринчука, у якій взяли участь і голови обласних партійних організацій, зокрема Волинської організації Олена Голєва.

Микола Катеринчук розповів про проведення всеукраїнської акції з вимогою розгляду в парламенті проекту постанови про подання Україною заявки на членство в Європейському союзі й про початок просвітницько-пропагандистської кампанії

«Резолюція Європарламенту від кінця лютого чітко визначила, що Україна може подати заявку на членство в Євросоюзі. Наша партія переконана, що таким безпрецедентним рішенням Україна не має права знехтувати і зареєструвала відповідний проект постанови ще 1 березня. А вже 2 квітня 2010 року провладна коаліція свідомо провалила включення цього питання до порядку денного. Європейська партія вимушена констатувати, що усі наші прагнення та наміри отримати від влади відповідь про євроінтеграційні перспективи України виявилися марними. …Ми вимушені звернутися до депутатів обласних рад з ініціативою про підготовку відповідного звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України з вимогою невідкладного розгляду проекту постанови «Про надання заявки на членство в Європейському Союзі» - сказав Микола Катеринчук..

Олена Голєва вважає, що найбільший потенціал до інтегрування та співробітництва мають прикордонні території, серед яких і Волинь. «Хороші регіональні особливості нашої області, поряд з багатим природно-ресурсним та історико-архітектурним потенціалом, створюють всі передумови для організації ефективного транскордонного співробітництва, вигідного для усіх країн – учасниць», - зауважила Голєва.

Голова Волинської обласної організації ЄПУ наголосила, що особливо важливими питанням у цьому контексті є просвітницько-пропагандистська кампанія, а також захист прав Українців за кордоном.

«Соцдослідження, проведені у Луцьку, показали, що лише трохи більше третини опитаних лучан вважають Луцьк європейським містом. А 39.4% вважають себе малообізнаними про міжнародну співпрацю. Тому Європейська партія України буде детально і чітко розповідати усім мешканцям країни, для чого Україні йти в Європу, як зміниться життя кожного громадянина України після успішного проходження євроінтеграції», - сказала Олега Голєва.

«До нас в соціальну програму «Народний адвокат» звертаються наші громадяни, які працюють за кордоном, зокрема в італійському місті Неаполь. Там працює до мільйона наших громадян. Варто тут подякувати Миколі Дмитровичу, який і там відкрив таку приймальню. Наші громадяни трудяться там, щоб вивчити дітей, щоб мали вони гідне майбутнє» - наголосила Олена Голєва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Антиянек Показати IP 8 Червня 2010 19:13
Брехуни!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus