USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Партизана Антона Бринського не позбавлять звання почесного громадянина Луцька

20 Жовтня 2017 11:35
Партизанського командира Антона Бринського пропонували позбавити звання почесного громадянина міста Луцька.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 20 жовтня.

Із такою пропозицією виступив маневичанин Антон Романюк, який раніше зареєстрував таку петицію на сайті єдиних місцевих петицій.

Представники Волинської обласної організації ветеранів України, своєю чергою, виступають категорично проти такої ініціативи, адже на їхнє переконання біографію Бринського належно не дослідили, аби приймати такі категоричні рішення. Тож історію не потрібно переписувати, адже в такому разі, як запевняють ветерани, Україні залишиться історія виключно, починаючи з 2014 року.

Голова комісії Микола Федік відзначив, що в Україні настав час позбавитися радянського минулого, аби українська молодь виховувалася на націоналістичному підґрунті.

«Ми маємо виховуватися на прикладах українських героїв, а не радянських, аби усвідомлювати свою національну приналежність», – сказав Микола Федік. Також він нагадав, що Антон Бринський організовував каральні акції направлені проти українського населення.

Керівник юридичного департаменту міської ради Наталія Юрченко розповіла, що особу можуть позбавити звання почесного громадянина рішенням, прийнятим на сесії міської ради, у випадку, якщо ця особа дискредитує звання почесного громадянина.

Наталія Юрченко підкреслила, що підстав для позбавлення Антона Бринського звання почесного громадянина Луцька юридичний департамент не виявив.

Тож підстав позбавляти для такого рішення немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 20 Жовтня 2017 11:50
Давайте еще малолетку *едика слушать начнем.
Українець Показати IP 20 Жовтня 2017 12:17
Де?ілізм не пройшов і слава Богу. Є ще адекватні люди в Луцькій міській раді і це тішить.
перехожий до Українець Показати IP 24 Жовтня 2017 18:55
ну да, якщо діяти за принципом, що все радянське - погано, то так в нас своєї історії точно не буде, ветерани правильно сказали, що Україні залишиться тільки 2014 рік і більш нічого
Українцю Показати IP 20 Жовтня 2017 12:48
На Волині не було радянських партизанів, були спецпідрозділи НКВС, точніше – диверсійно-розвідувальні групи. Ці групи діяли і проти німців, і проти УПА, і проти всіх, хто не був за СРСР. Юридичний відділ міської ради ніяким чином не може давати оцінку радянському диверсанту, оскільки не має належної кваліфікації і повноважень. Для цього має працювати спеціальна слідча група.
споживач Показати IP 20 Жовтня 2017 12:51
а тепер сталіна і берію прийміть -такі самі катюги
Спостерігач Показати IP 24 Жовтня 2017 18:47
"Голова комісії Микола Федік відзначив, що в Україні настав час позбавитися радянського минулого, аби українська молодь виховувалася на націоналістичному підґрунті". гітлер-югенд ми вже проходили в 1933-45 роках, не треба нам повторення цього

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus