USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Пасічник зробив бджолину лазню. ФОТО

18 Жовтня 2011 09:44
Туристична галузь для Волині – перспектива, а не утопія. У цьому журналістів переконувала директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук під час бесіди у Любомльському районному центрі зайнятості.
За інформацією прес-служби установи, щоб прийти до «Школи підтримки культури і туризму», фахівці центру зайнятості теж вчилися відпочивати, намагалися зрозуміти, чого потребує турист. Попередній лозунг «Вчимо працювати» навіть давався легше до реалізації. Адже потрібно уміти відпочивати з користю, у тому числі для гаманця.
Сформовано карту впорядкованих зон відпочинку, туристичних маршрутів та екологічних стежок, мисливських господарств, агросадиб, тематичних фестивалів, виставок.
Директор обласного центру зайнятості презентувала учасникам зустрічі збірку листівок «Запроси на рідну Волинь», упорядковану фахівцями обласного центру зайнятості. У ній пропагуються перспективні форми підприємництва у сферах культури та туризму. На багатьох об'єктах, представлених у збірці, працювали на громадських роботах безробітні.
У продовження теми директор Любомльского районного центру зайнятості Ольга Бондаренко розповіла про цьогорічні напрацювання «Школи підтримки культури і туризму» на Любомльщині. Проект виявився надзвичайно цікавим для виконання. Фахівці центру зайнятості ставали учасникам різноманітних свят, відвідували умільців, організовували виїзні профорієнтаційні акції у селах. Намагалися переконати учасників заходів, що туристичний бізнес може бути прибутковим, якщо його правильно організувати, особливо у такому прикордонному районі. Але передусім, необхідно пишатися своїм краєм і навчитися подавати його так, аби люди прагнули приїхати.
Те, що Бондаренко вміє переконувати, підтвердив журналістам Підгороденський сільський голова Олександр Савосюк. Технік-механік за освітою, ще у 1993 році захопився розведенням бджіл. Зараз має більше 50-ти вуликів. За його словами, волинський мед – найкращий, бо вбирає у себе цілющі властивості багатьох лікарських рослин, якими гордиться Полісся.

Директор центру зайнятості спонукає Олександра Савосюка створити комплекс послуг для відпочиваючих із використанням бджіл та їх продукту – меду. У пасічника є «бджолина баня» із лежаками, завдяки якій мають можливість оздоровитися усі, хто надає перевагу здоровому способу життя, або ж має проблеми із дихальною, нервовою чи серцево-судинною системою. Попит «попаритись» у такій «лазні» уже є. Тому господар задумав побудувати ще дві за зиму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus