USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Патріарх Філарет зазначив, чим закінчиться агресія Росії

5 Червня 2017 13:24
«Господь посилає грішникам страждання, аби вони через покаяння у власних гріхах навернулися до Бога», – підкреслив патріарх Філарет.

Святий отець з нагоди свята Святої Трійці прибув до Луцька 4 червня. В понеділок, 5 червня, він взяв участь у звершенні божественної літургії у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

На святу службу до храму, аби отримати благословення від патріарха Філарета, прибули сотні вірян.

На закінчення служінь духівник звернувся до усіх присутніх. Він, зокрема, зауважив важливість навернення людей до Бога, аби вони приходили до церков і каялися у здійсненні гріхів. Лише в такому разі, на переконання патріарха, Святий Дух зможе подарувати людині прощення й вічну благодать.

Особливий акцент Філарет зробив на нашому сьогоденні: «Іде війна. Страждають люди. Чому вони страждають? Чому український народ страждає? А тому що багато грішив. Гріхів багато, от хоча б та злополучна корупція… Тому Господь посилає страждання, щоб люди усвідомили свої гріхи, покаялися. І тоді Господь пошле нам мир і спокій».
Відповів духівник і на запитання, чому досі не вдалося перемогти агресора. «Господь не допомагає агресору, бо це означало б, що Бог допомагає злу. Але Бог не може допомагати злу, там Бога нема. Бог – там, де добро та правда. А де правда? Ми напали на Росію чи Росія на нас? Всьому світу видно, що Росія – агресор. А з агресором Бога немає», – зазначив отець.

Та додав: «Ми віримо й переконані, що все закінчиться перемогою добра, перемогою правди, а не зла й неправди. А оскільки з нами правда, з нами добро – то перемога наша. Але коли? Тоді, коли ми навернемося до Бога, коли покаємося у своїх гріхах, коли подолаємо корупцію, неправду, несправедливе ставлення людей одне до другого».
Опісля відправи богослужіння в храмі всі віряни вийшли на вулицю, де навколо собору пройшла хресна хода, під час якої патріарх Філарет благословив і окропив святою водою усіх присутніх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Анонім Показати IP 5 Червня 2017 14:54
Це не духовний отець, це політик. Заради порівняння послухайте хоча б якусь одну проповідь Патріарха Кирила, чи іншого відомого православного священника. Немає в КП благодаті Святого Духа , це не в осуд, це просто факт. До чуда сходження Благодатного Вогню вони навіть не потикаються. Філарету в свій час треба було діяти згідно установлених в Церкві канонів, оскільки православна Церква є, за Євангелієм, Тілом Христовим і є ЄДИНОЮ. А царство, що розділилось, не устоїть (це теж з Євангелія). Чомусь існують сербська правослвна церква, румунська, Православна Церква Закордоном (Німеччина, ін. країни Європи, США), православна церква в Стамбулі, Азії, я вже не кажу про Афон, - і ніхто не кричить про "автокефальність", про зазіхання на державний суверенітет зі сторони Московського патрархату. Справжня православна церква в політику не втручається.Сходіть хоча б на одну службу чи подивіться в інтернеті. Щоб потім нікого не обманювати казками типу "свічка-пуля". Нещасні українці, обдурений народ.
Лучанин до Анонім Показати IP 5 Червня 2017 17:17
Істину сказав.Благодатний вогонь дійсно показує навіть затурканим хто дійсно православний.
! до Лучанин Показати IP 6 Червня 2017 11:11
Правильно! Той хто освячує ракети, зброю, якою вбивають, та освячує війну проти сусідніх держав, агресію проти сусідніх держав, той дійсно правовславний. Дика і цинічна поведінка ... І ВЕЛИКЕ БАЖАННЯ В ІМПЕРЦІВ АГРЕСІЮ, НЕВИННУ КРОВ, ВІЙНУ, ПРИКРИТИ ІМЯМ БОГА ! САТАНІСТИ, ПО ІНШОМУ Й НЕ СКАЖЕШ!
Анонім до ! Показати IP 6 Червня 2017 14:03
Жертва ictv і 1+1...
! до Анонім Показати IP 6 Червня 2017 16:52
А по суті нічого сказати й не можете, хаха. Ви випадково не розпятий рускоговорящий снігірь ?
Анонім до ! Показати IP 6 Червня 2017 20:26
ти русофоб і параноїк
Боцман до Анонім Показати IP 6 Червня 2017 10:59
Навіть не дивує те, що такий ажіотаж моцковських тролів під новиною про Патріарха Філарета, це реація чортів на кадило і свяіту воду. І саме головне, зовсім не дивує ваша любов до кіріла і його церкви, а вірніше відділення фсб, тільки в рясах, не дивує любов до тих, хто освячує військову агресію проти України ...
Анонім до Боцман Показати IP 6 Червня 2017 14:11
Ну що за маячня. Ну які моцковські тролі... Досить вже. Соромно за таких, як Ви. В свій час фашисти саме серед таких обирали поліцаїв, таких, що навіть свого сусіда ненавидитимуть, бо у нього паркан вищий.
Боцман до Анонім Показати IP 6 Червня 2017 16:49
Дешево шановний анонім, дешево і безталанно у вас все виходить. Від вас же лаптями несе за версту. А методички які ви тут цитуєте, хвалебні оди кірілу і його попам-фсб шникам, цікаві хіба що вам самим і вам подібним, "корінним лучанам". І то тільки тому, що вони за це одержують гроші.
Проти розколів Показати IP 5 Червня 2017 16:18
Не хочеться про сумне в свято. Він раніше служив в Москві. І була мова щоб він був там патріархом. Питання: може він є проект Москви для України? Може безглуздям декому здасться те що я пишу. Тримати 25 років стільки людей під анафемою? Це не проект Москви щоб люди були прокляті, йдучи за ним, і гинуть вже зараз тисячами. А самогубств скільки останнім часом? А ті корупціонери в нього в вишиванках в перших рядах в Володимирському соборі всі рядком стоять хай сповідає їх там. Чому зараз підліткам і студентам з вікон стрибати чи з мосту хочеться чи в навушниках під поїзд? З 56 мільйонів 38 лишилось. Бо озвіріння людей навколо, людей які носять личину праведності, але часом їм хочеться ПНХ кричати як не очільнику сусідньої держави то комусь що їм заважає. Я ще б написала про всю брехню, та Бог суддя тим хто сам себе при житті возвів в сан і називає святішим. Який собор його вибрав? Каятися є в чому.
Степан Показати IP 5 Червня 2017 18:11
Біогрфічна довідка (з Вікіпедії)- "Випускник Московської духовної семінарії Російської православної церкви. Екзарх України Російської православної церкви (1966–1990). Місцеблюститель московського патріаршого престолу. Був одним із кандидатів на нового патріарха, але вибори програв. Тоді, за активной підтримки Л.Кравчука (в той час секретаря ЦК Компартії України, пізніше Президент Україні) ініціював створення Української православної церкви в складі Московського патріархату (УПЦ (МП)), став її першим митрополитом (1990–1992). Внаслідок здобуття Україною незалежності 1991 року виступив поборником української церковної самостійності. 1992 року створив незалежну від Москви Українську православну церкву Київського патріархату, за що російські ієрархи відлучили його від Церкви й піддали анафемі (1997). Працював заступником київського патріарха (1992–1995). Після смерті предстоятеля Володимира очолив Київський патріархат. Виступає за міжцерковний діалог в Україні з метою створення єдиної української помісної православної церкви."
Іван Показати IP 5 Червня 2017 18:31
До Аноніма. "Нещасні українці, обдурений народ?" Ні, нещасний агресор.Нещасна російська інтелігенція і духовенства більшість, яких сатанинська влада втоптала в гній. І це вже впродовж століть- від Івана четвертого (ні, Грозним у світі його не звуть, Лютим або Страшним), від Петра, якого сифіліс зжер, Катерини, що відібрала в церков і монастирів майно для коханців і аж до сьогодні. Насправді обдуреним є московитський народ, І не подібні тролі його врятують, а нові Гліби Якуніни. Якщо тільки ще вродяться...
Анонім до Іван Показати IP 5 Червня 2017 20:17
Московитського народу немає. Є російський народ. І його інтелектуальне і духовне життя ніколи не залежало від прихильності влади. Навпаки - чим більше утиски, гоніння - тим яскравіше культурне життя народу. І український народ також є цьому прикладом. А рятувати треба український народ, від наших політиків
Микола Показати IP 5 Червня 2017 18:32
А Троїцький собор щоб там зараз так файнувати треба було віджати у власників, яких полили брудом і дали назву МП. І донині поливають наклепами за їх бажання мати молитовне єднання з православними з Росії а не конфліктувати з ними і погрожувати їм. В цьому теж колись каятись прийдеться. Вкрасти собор, щоб служити там Богу, який сказав: не вкради.
Лана Показати IP 5 Червня 2017 19:35
Всі ці попередні коментарі проти України і проти української церкви. Чому ми так живемо, тому, що існують такі люди-сепаратисти, які ненавидять все українське, це не громадяни нашої країни, це наші вороги, вони поряд і розмовляють українською, яке душа чужа. До 1939 року, під Польщею на Волині збереглася наша, православна церква (не окатоличилися), збереглася наша мова, традиції, обряди і т.д. У 1939 році прийшли сюди більшовики, впершу чергу знищили наших священників, заслали у тюрми, а то й фізично знищили. А прислали своїх попів, які при сповіді розпитавши все, що їм потрібно, виказував більшовикам. Тому було багато нашого люду вивезено в Сибір, тюрми і фізично знишено. Тільки ц 1991 році, при незалежній Україні повернулась наша українська церква КП. Багато лиха зробила і робить московська церква, церква нашого ворога, адже кирило збагословив путлера на війну, на вбивство українців. Ця церква робить між нашим народом розбрат. Хто підтримує московську церкву, той ворог України.
ще не зовсім свідоми до Лана Показати IP 5 Червня 2017 21:59
А як ви взагалі зі своєю родиною змогли вижити в період знищення українського народу з 1939 по 1989. Два варіанти, або працювали на КГБ, або ховалися у лісі. І де ви вивчили українську мову, якщо "московські окупанти" за її вживання розстрілювали?
вася до ще не зовсім свідоми Показати IP 6 Червня 2017 07:07
що ти мелиш в 80 тих спокійно розмовляли українськосам напевно в кгб працював шісткою)
Іван Показати IP 5 Червня 2017 19:43
До Миколи. З приводу Собору - хто в кого вкрав. Чи ж то не московит вперше "віджав" собор в 1793 році і перетворив приміщення монастирські на ...склад? Чи ж то не в 1864 році приблуда московська остаточно "віджала"? Чи ж то не ця приблуда в монастирських приміщеннях облаштовувала тюрму та конюшню, а ще "файнувату, як пишете, контору НКВД? Чи ж то не після Полікарпа Сікорського, від УАПЦ собор загарбав загарбник, дика орда. А народ врешті не витерпів і тисячі прийшли до собору забрати своє. Існують же фото, кінокадри навіть...
Українка Показати IP 5 Червня 2017 20:45
Кацапи хто вас тримає в поїзд і додому у свій свинарник російський У вас не віжали це був католицький храм а Почаїв збудували греко католики вчи бовдур історію
Анонім до Українка Показати IP 5 Червня 2017 21:36
Скільки злоби. Не вам вирішувати, куди і кому їхати.
Анонім Показати IP 5 Червня 2017 20:45
філарет розкольник
Ігор луцький до Анонім Показати IP 5 Червня 2017 22:28
Вот і полізла гниль.Я колись думав,що ти нормальний волинянин,а ти сепар конкретний і холуй масковскій.
До анонім до Анонім Показати IP 5 Червня 2017 22:57
Ти,сепаратисте,не позорся! Таких розкольників, брехунів,катів як все московітське - у світі більше не існує. Через таких гнид як ти і війна іде
Їван до Анонім Показати IP 6 Червня 2017 08:40
А Гузар - не розкольник? Того щось ніхто брудом не поливає як філарета. Як то так?
000 Показати IP 5 Червня 2017 22:59
Ісуса Христа теж не признавали, гнобили, розіп"яли...
Віра Показати IP 6 Червня 2017 07:17
Люди, майте Бога (чи совість) у своєму серці і не робіть ідолів з бізнесменів від релігії. Вони також грішні, часом більше за нас. А ви їм руки-ноги цілуєте. краще б ненависть. з душі прибрали. А то не віруючи, а гієни вогняні. На таких подивишся і до церкви йти бажання ніякого, бо поряд з такими гріхів наберешся, а не Божої благодаті.. І немає значення до якої церкви ходить. людина, якщо любові у серці нема.
Щирий украіїнець Показати IP 6 Червня 2017 13:09
Вже не треба нам Раю, ви Пекла нам дайте, а то ми його самі собі тут робимо..
Ходжу в Українську ц Показати IP 6 Червня 2017 16:04
Ходжу в Українську церкву і впевнена Бог один ,а люди різні,шкода що так багато таких як анонім тролів ,які сидять і думають як би то всім встигнути відповісти на коментарі і підковернути. ви думаєте зміните чиюсь думку? для тих хто ходить до української церкви давно визначена думка, вони знають куди ходять і всю історію церкви,а от про тих хто ходить у російську і так масово від неї відвертається можете вплинути,бо ж видно хто з нас насаджує свою віру і гнобить іншу , а хто просто вірить у Бога та визначився куди йому ходити.
ан Показати IP 6 Червня 2017 17:31
прочитайте про житіє Лаврентія Черніговського. Аліпії Голосіївської. прочитайте.там багато сказано
НА до ан Показати IP 6 Червня 2017 22:04
А Ви прочитайте хто видав дану літературу. тоді зрозумієте чому там так сказано. Якщо, звичайно хочете зрозуміти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus