USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Патріоти єднають країну» - свято пісні на Волині*

19 Жовтня 2015 18:18
Два масштабні концерти за участю гуртів «ТНМК», «Патроничі», «Чорні Черешні», кавер-бендів «Leocity» і «LucheskBand», а також виконавця Арсена Мірзояна відгриміли на Волині. У суботу всеукраїнський тур «Патріоти єднають країну», організований політичною партією «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», завітав до Ковеля. У Володимирі-Волинському відбулося свято «Козацькому роду нема переводу».

Ще до початку концерту у Володимирі-Волинському мелодійні ритми, створювані хлопцями з гурту «Чорні черешні», притягували зацікавлених до «зеленого ядра» – сцени, прикрашеної символікою «УКРОПу». Мешканці міста попри похмуру погоду озброювалися парасольками й активно підтягувалися до сцени. Не менший інтерес спостерігався і у вікнах сусідніх будинків: звідти визирали люди, очікуючи обіцяного свята.

Незважаючи на те, що артисти розраховані більше на молоду аудиторію, серед глядачів – люди різного віку. Пенсіонер Микола Іванович раніше співав у місцевому хорі, музику любить, це і стало основною причиною для візиту на концерт: «Сьогодні вранці ходив на базар, бачу: сцена. Спитався: «Що то таке?». Мені розповіли. То я й вирішив прийти послухати», – розповів дідусь.

Молодий хлопець Павло навпаки – пояснив, що зацікався не лише шоу-програмою, але й можливістю дізнатися більше про політичну силу, яка стала організатором заходу. «Про концерт почув по радіо, афіші також висіли. Хочу побачити представників від партії «УКРОП», почути гарну музику. Настрій чудовий. Якби не дощ, взагалі було б супер», – прокоментував хлопець.

За п’ять метрів від сцени – бабуся в хустині й зі запханою в кишені газетою, один кінець якої визирає з-під старенького шерстяного пальто. Поруч – її подруга. «Прийшли на концерт, почули оголошення», – розповіла бабця Тоня.

Концерт розпочали із хвилини мовчання, присвяченої Героям, які загинули за Україну.

«Майже кожну родину зачепила війна, яка є сьогодні в Україні. Хочу вам побажати від імені Ігоря Палиці миру, добра, здоров’я, щастя. Ми з вами маємо унікальний шанс – почати будувати Європу в себе на Волині», – проголосив зі сцени голова волинського «УКРОПу» Вячеслав Рубльов.



Після чого представив команду політичної партії, яка йде на місцеві та обласні вибори. «Ця команда готова працювати для вас і заради вас», – запевнив голова Володимир-Волинського осередку «УКРОП», кандидат у депутати до облради Сергій Радкевич.

За мить перед публікою з’явилася ціла група юних козачків у блакитних шароварах і з жовтими поясами. Молоді вояки зі школи бойового гопака «Герц» разом з тренером Романом Ковальчуком у граціозному танці продемонстрували майстерне володіння кулаками, а ще палицями, шаблями і навіть серпами.



Юні козаки демонстрували рухи бойового гопака під пісню «Укроп – це ти, укроп – це я, Україна – укропів земля».

«Слава Україні!» – вигукнув чоловік із натовпу по завершенню виступу колективу «Герц», а глядачі підтримали їх оплесками.

Патріотичними піснями «Волинь», «Очерет мені був за колиску», «Файне місто Тернопіль», луцький колектив «Чорні Черешні» разом із солістом Юрієм Поліщуком добряче розігріли трохи замерзлу публіку. Слідом за ними на сцену вийшли «Luchesk Band», команда КВН «Замок Любарта».

Хедлайнером концерту у Володимирі-Волинському став романтичний виконавець Арсен Мірзоян.




Ковель зустрів музичних гостей теплом і затишком. Навколо «зеленої сцени», яку розмістили між будівлею районної ради та Палацом учнівської молоді – пожвавлення.

«Патріоти єднають країну» – такий напис виблискував зі сцени. Питаємо людей у натовпі, якого саме виконавця прийшли послухати. «Ми прийшли підтримати партію «УКРОП». Уже давно беремо участь у всіх подіях, пов’язаних з цією політичною силою. Патріоти разом з патріотами, правильно?», – запевнила пані Люба, вихователька дитсадочка. «Ми прихильники «УКРОПу», нам подобається їхня програма. Ігор Палиця – молодий, енергійний керівник. Треба голосувати за нові партії, бо ті старі себе скомпрометували», – підтримав дружину Георгій, лікар на пенсії.

«Я з цими людьми в нашому місті працюю із самого початку Революції Гідності. Ми займалися разом волонтерською допомогою, неодноразово їздили на Схід в зону бойових дій. З командою «УКРОП» я пропрацював дуже багато часу, кращих людей, з якими можна йти на вибори, я не бачу», – запевнив Сергій Чмух, волонтер, засновник та один з керівників організації «Автомайдан Ковель».

П’ятеро хлопців у класичних смокінгах поряд з красивою блондинкою-солісткою із львівського кавер-гурту «Leocity» виконали українські народні пісні «Червона рута», «Ой на горі два дубки» разом із зарубіжними хітами «I feel good», «Simply the best». А Фагот і Фоззі з гурту «ТНМК» змусили ковельчан відірвати п’ятки від землі й пострибати під «Всім допомагає – Іво Бобул».

У Ковелі також показали політичну виставу «Борщ – 2015». Перед глядачами постали українські і зарубіжні політики у незвичних «овочевих» амплуа: Буряк Олексійович, власник цукрової фабрики, Капуста Володимирівна, яка «за свій патріотизм сиділа», Яйця Боксерські, одне з яких страждає на роздвоєння. Ці та інші політичні персонажі добренько повеселили ковельчан.

«Запам'ятай мої зелені очі, які вкрадуть тебе серед ночі, ніколи вже не відпустять…», – вечір завершився ліричними нотками за допомогою хлопців з гурту «Патроничі». І справді, «зелені очі» цього зарядженого енергією й драйвом дня, запам’ятаються багатьом мешканцям Ковеля та Володимира, і, мабуть, таки не відпустять…
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2015 21:44
В польском городе Вроцлав состоялась встреча и презентация инициативы «Реституция Кресов», некоммерческой организации, занимающейся сбором данных про имущество граждан Польши, на которые в связи с заключением и ратифицированием соглашения об ассоциации Украина – Европейский Союз могут претендовать поляки. Во встрече приняли участие представители кресовых землячеств, наследники жителей польских Кресов (их части на территории современной Украины), а также юристы, заинтересованные вопросом реституции. Глава НКО «Реституция Кресов» Конрад Ренкас заявил, что еще до конца года будут готовы документы для подачи первых исков граждан Польши в украинские суды. «Сбор данных идет довольно успешно, и теперь остается подождать оформления первых требований. Если украинская судебная система не удовлетворит истцов, будем готовить соответствующие документы в Европейский суд по правам человека в Страсбурге. У нас остаются также другие рычаги влияния, как, например, политические давление на Европейскую Комиссию. Ряд польских депутатов Европейского Парламента уже готовы работать в этом направлении», — утверждает Ренкас. Во Вроцлаве свою поддержку для идеи реституции Кресов выразили экс зам спикера Сейма Польши Януш Доброш и известный своей критикой бандеровского национализма профессор Вроцлавского Университета Богуслав Пазь.
аноніму Показати IP 21 Жовтня 2015 11:45
а ти не переживай так - у нас забужанів не менше і майна у них там було ого скільки - ніхто не постраждає,помиримося .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus