USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Патріотично і без тривог: під Луцьком відгуляли сімейний пікнік КОЗАК-party

31 Травня 2022 14:47
1 червня в Україні відзначатимуть День захисту дітей. А напередодні в музеї під відкритим небом у Рокинях, що поблизу Луцька, відбулося яскраве сімейне дійство «КОЗАК-party».

Майстер-класи, частування та інші розваги для дітей і дорослих 29 травня організував Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно з Луцькою міською радою та Музеєм історії сільського господарства Волині. Усе це для того, аби діти, які бачили війну на власні очі, могли відволіктися від тривог та якісно провести дозвілля.

Як минув сімейний пікнік у рокинівському скансені – в сюжеті телеканалу «Аверс».

В умовах воєнного часу важливо підтримати патріотичний дух, тож і розваги для маленьких козаків та козачок були відповідні.

Спочатку організатори планували це дійство лише для внутрішньо переселених українців, але згодом зрозуміли, що сімейне дозвілля не менш важливе і для волинян.
«Етноквест, туристська смуга перешкод, лялька-мотанка, козацькі ігри, стрільба з лука, катання на конях, куліш, гончарство і ще дуже-дуже багато різних локацій, де кожен міг взяти участь. І все це безкоштовно, адже дійство вдалося організувати завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та Луцькій міській раді. Без них це було б неможливо», – розповів директор музею Роман Ковальчук.
Дійсно, на пікніку організували низку майстер-класів: таємниці природи, виготовлення янголів, печива з українською символікою, творча майстерня виготовлення виробів з сіна, виготовлення листівок для воїнів. Усе – аби малеча відпочила та отримала позитивні емоції.
«Фонд цілком забезпечив усі призи, солодкі подарунки, розіграші, майстер-класи. Всі заходи безкоштовні, як і смачне частування для відвідувачів, – розповіла голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода. – Дуже приємно, що зібралося так багато людей. Це означає, що всі скучили за такими сімейними заходами. Усі хочуть бачити посмішки на обличчях своїх дітей, особливо у ці тривожні часи. Для батьків справді немає кращого подарунка, як щасливі очі й посмішки їхніх дітей».
10-річна Мирослава приїхала на Волинь з міста Бахмут. Дівчинка зізнається, що від початку війни їй вперше вдалося так розважитись.

«Мені дуже сподобалося. Я каталася на канатах, робила печиво, виготовила глечик із глини, – ділиться школярка. – Багато вражень і я не думаю про смуток».

Дівчинка на свято приїхала з татом та бабусею. Для батька усмішка донечки – найбільша радість. «Такі заходи – супер, людям треба відволікатися», – додає Євген із Бахмута.
Захід спочатку планували на 300 відвідувачів, проте, як зізнався кашовар, смачного кулешу зварили на півсотні присутніх. Ті своєю чергою зробили подарунок для захисників листівки з побажаннями перемоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Циган з Брище Показати IP 31 Травня 2022 15:29
Ну, та бронебричка - то воопше капєц !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus