USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Патріотичний флешмоб: волиняни вчили любити Україну

12 Листопада 2014 12:11
Патріотичний флешмоб влаштували ковельські гімназисти, закликавши ровесників „любити Україну!”. Про це інформує Телевізійний центр Ковель.

14 метровий синьо-жовтий стяг. Вишиванки замість шкільної форми. І піднесений, святковий настрій. За якусь мить гімназисти шикуються на подвір’ї рідної альма-матер. Зверху добре видно: саме такою є Україна на мапі країн Європи.

“Шкільне подвір'я заздалегідь підготовлене. На ньому ми зобразили карту України, а діти — учасники флешмобу — вишикуються по її контурах. Таким чином гімназисти міської гімназії стверджують: “Україна єдина! Крим — це Україна! Донбас — це Україна!”, - розповідає заступник директора з виховної роботи Руслана Шворак.

Згодом стоголосий хор гімназистів голосно декламує поезію Володимира Сосюри „Любіть Україну!”.

Вірш, за який автора колись „цькували” за націоналізм, нині не просто на часі, - стверджують організатори літературного флешмобу. Саме сьогодні глибше, ніж будь-коли, можна зрозуміти значення цієї поезії та феномен самого Сосюри.

“Володимир Сосюра — уродженець міста Дебальцеве Донецької області. І тому таким флешмобом ми вирішили не тільки посвяткувати 70-річчя від дня написання цього вірша, а й пошанувати поета Володимира Сосюру, слова якого є безсмертними і сьогодні надзвичайно актуальними. А ще, ми вирішили передати вітання воякам у Дебальцевому, всім хлопцям в АТО, що ми разом з ними, ми їх підтримуєм. Нам болить серце за те, що відбувається там, на Сході. Ми єдині, ми підтримуємо один одного. Хлопці, тримайтеся. Ми з вами!”, - каже вчитель міської гімназії Людмила Барановська.

Учасниками флешмобу були учні 8-го та 11 класів гімназії. Перші вивчили вірша заздалегідь: про творчість Сосюри їм розповідатимуть лише в другому семестрі. Одинадцятикласникам знання творчості поета допоможе краще підготуватися до ЗНО.

„Я приїхала на Волинь з Маріуполя, щоб продовжити навчання в спокійній атмосфері. Враження від Волині дуже хороші. Я дуже люблю своє місто, тому хочу передати свої почуття і хочу передати тим хлопцям, які воюють за нього, щоб вони трималися і не падали духом. Все буде добре. Ми з вами”, - розповідає учениця міської гімназії Оксана Дячук.

В гімназії сподіваються, що такий літературний флешмоб має всі шанси потрапити і до Книги рекордів України. Принаймні, заяву на реєстрацію свого досягнення ковельчани вже подали.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
34 Показати IP 12 Листопада 2014 12:28
Не любить Украину нельзя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus