USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Патрульні розбили скло за відмову водія вийти з автомобіля. ВІДЕО

11 Жовтня 2016 13:06
За відмову водія вийти з автомобіля патрульні розбили скло. Поліцейські почали проводити незаконний огляд автомобіля, кишені водія і пасажира. Від хвилювання, у неповнолітнього пасажира почалися судоми через хворобу, - інцидент трапився у Чернівцях.

Так, відеозапис, на якому зафіковані неправомірні дії правоохоронців, потрапив у розпорядження "Дорожнього контролю".

Згідно з відео, патрульна поліція на службовому автомобілі з держномером 0610 зупинила водія за один непрацюючий габарит, хоча це не є адміністративним правопорушенням. Якщо працює один з двох габаритів, за це не можна виписати штраф. Однак, поліцейський зажадав побачити водійське посвідчення, свідоцтво реєстрації на авто і страховий поліс. При цьому, водій не зобов'язаний показувати страховку "просто так".



Оскільки жодних протоколів не складали, водій заявив, що вимога пред'явити поліс суперечить закону і дістав закон, щоб процитувати його патрульному поліцейському. Однак, поліцейський заявив, що водій не виконує вимогу і наказав йому вийти з машини. Водій попросив поліцейського пред'явити службове посвідчення і заявив, що дзвонить 102.

Крім того, патрульний поліцейський, на вимогу чинного законодавства, не представився та не пред'явив посвідчення. Згідно з даними "Дорожнього контролю", поруч з патрульними також перебували інші працівники поліції з числа екс-співробітників "Беркута", які пройшли переатестацію.

"Я даю вам три секунди", - заявив поліцейський.

Через три секунди поліцейський зі словами "ти шо бл***?" розбив скло водія і витягнув його з машини. Також витягли з машини й неповнолітнього пасажира.

Поліцейські почали проводити незаконний огляд автомобіля, кишені водія і пасажира. Від хвилювання, у неповнолітнього пасажира почалися судоми через хворобу.

"У мене діабет третього ступеня", - задихаючись сказав хлопець.

Тільки коли хлопцеві стало зовсім погано, поліцейські звернули на нього увагу. Коли приїхала швидка допомога, було встановлено, що у потерпілого піднявся рівень цукру в крові в 4 рази. Його госпіталізували. Поліція забрала водія на проведення експертизи на алкоголь.

За результатами огляду, водій виявився абсолютно тверезий. Прямо в лікарні співробітники патрульної поліції, винесли постанову за "неосвітлений номерний знак", хоча на самому початку відео говорилося про один непрацюючий габаритний сигнал.

Розслідуванням цієї справи займається журналіст "Дорожнього контролю" Віталій Мацьоцький. Згідно з його інформацією, зараз вже розробляється версія, що патрульні поліцейські "забули включити нагрудну камеру".

Нагадаємо, в Україні заговорили про впровадження презумпції правоти поліцейського за зразком США: підкоряйся, а потім оспорюй. Зокрема цей процес розпочався після трагічної загибелі двох працівників поліції у Дніпрі. Натомість голова Волинської облради Ігор Палиця в ефірі телеканалу «Нова Волинь» 7 жовтня, заявив, що таку систему можна впроваджувати лише за умови впевненості громадян у фаховості поліцейських. На жаль, криміногенна ситуація в країні говорить про те, що реформа поліції і огульна атестація не дали обіцяного ефекту: з лав правоохоронних органів пішло багато фахівців, а кількість злочинів зросла. В таких умовах, на думку Ігоря Палиці, впроваджувати презумпцію правоти поліцейського не можна.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Богдан Показати IP 11 Жовтня 2016 13:19
Супер молодци
лучани Показати IP 11 Жовтня 2016 13:20
Правильно зробили з хамом-водієм. Накази поліцейського треба виконувати.
таксист до лучани Показати IP 11 Жовтня 2016 15:17
Завтра такі поліцаї тебе раком поставлять і заставлять гавкати, а не виконаєш наказ - черевиком в рило зацідять.
саша до таксист Показати IP 11 Жовтня 2016 17:07
з таким б*длом як ти так і треба.
СС до лучани Показати IP 12 Жовтня 2016 09:38
Ти ментовське м*діло, думай що пишеш!! Ти де прочитав що там хам?? Людина робила все згідно закону і своїх прав!! Щоб тобі кл*ва розвалили менти, і тоді я б послухав що ти скажеш!!і
Григорій Показати IP 11 Жовтня 2016 13:22
Давно слід було на зону оце ОЗГ в погонах, а вони с*уки в новій поліції передають досвід новобранцям...
Олекса Показати IP 11 Жовтня 2016 13:23
Правильно зробили.Необхідно було б " закувати".На дорогах з вини водіїв повний "беспредел".В Луцьку кожного дня на "зебрі" збивають людину.
Просто Показати IP 11 Жовтня 2016 13:25
Полетять пацани з роботи. Тут перевищення службових повноважень, але й ми не бачили того водія щоб рватися з його правоту. І бл@ до чого ліпити Беркут??? Майдан ще допишіть і ще купу всього.... може ще мент був охоронцем Януковича?
Іра Показати IP 11 Жовтня 2016 13:32
Правильно.
Гоноровий вуйко Показати IP 11 Жовтня 2016 13:35
Права всі свої знають, а обовязки одиниці...
А Показати IP 11 Жовтня 2016 13:51
Називається реформу провели,але не навиків професійних,ні спілкування з людьми ні тобі поведінки нормальної.
Анатолій Показати IP 11 Жовтня 2016 13:58
І як після такого можна вірити нашій поліції. Це ще раз доказує, що понабирали неадекватних людей, яких потрібно в тюрму сажати а не в поліцію брати. Як можна підкорятись працівникам поліції які неадекватні, і в будь-якій ситуації можуть вести себе агресивно. Про яку презумпцію правоти поліцейського за зразком США можна говорити, З такою реформою скоро ми напевно вже будем тікати від тих поліцейских, а не чекати від них допомоги.
бандерівець Показати IP 11 Жовтня 2016 14:43
немає чого вимахуватися і показувати діловитість... Правильно зробили!!
закон Показати IP 11 Жовтня 2016 15:22
Яка презумпція правоти поліцейського, нажаль ми ще далеко до цього. Поліція має завжди діяти в рамках закону, обмеження прав і свобод людини допускається виключно за нагальної необхідності і в обсязі, необхідному для виконання завдань поліції. Скажіть будь-ласка, яка тут була нагальна необхідність? Ніякої, а явне перевищення службових повноважень.
Сердитий водій Показати IP 11 Жовтня 2016 15:29
Май повагу до працівників поліції ане вимахуйся !!! Дорожній контроль говорить нісенітницюю !!! Вимоги поліцейських законні, а в США застрелили б взагалі
Анонім до Сердитий водій Показати IP 11 Жовтня 2016 16:40
"ІДИ "ТИ" в США" - поліцейські США по три ровчаться і іспити по федераційному законому законодавству здають. а в нас МАЛЕЧІ банкірів - клерків понабирали і як бажаєте працюйте на статистику, а не попередження не говорю про усунення правопорушень!
медик Показати IP 11 Жовтня 2016 15:53
діабет ІІІ ступеня.......брєд! такого не буває! краще придумали б щось цікавіше
pes Показати IP 11 Жовтня 2016 16:30
Та і з обох сторін є порушення, наш народ який думаю що маючи реєстратора вони богі і ніколи не будуть покарані і такзвані копи, яким ще декілька раз потрібно пройти переатестацію щоб залишились справді достойні називатись Поліцейськими, а не фіфи з айфонами і мажорчикі яких пропхнули за зелені папірці. До водіїв - стриманість це головне, якщо і ви праві, не агресуйте, це всього лиш навсього дорога, майте повагу до інших водіїв, дотримуйтесь пдр і все буде добре)
лучанин Показати IP 11 Жовтня 2016 18:53
правельно зробив в дніпрі таку поліцію розігнать
Зверь Показати IP 11 Жовтня 2016 19:10
Як може поліцейский на роботі при виконанні службових обовязків забути включити нагрудну камеру,на яких підставах він відмовився показати службову ксіву,а це ще раз говорить що хлопці вирішили підзаробити на дорозі такі собі інспектора Петренки,стид і срам за нову поліцію,треба було ще й перевірити їх на алкоголь,повертається все те що було тільки під новою назвою і в іншій обгортці...
шарапов Показати IP 11 Жовтня 2016 20:32
про що тут ще іде суперечка??? все правильно і по суті! мало ще!!! працівники поліції просто дбають про свою безпеку!!! і так має бути з кожним "умним"!
русский Показати IP 12 Жовтня 2016 12:29
в чём проблема , бл"ть, показать то водійське посвідчення, свідоцтво реєстрації на авто і страховий поліс? и что значит "показувати страховку "просто так".? чё за нах...
ого Показати IP 13 Жовтня 2016 15:19
гранату треби під сидіння. самі вийдуть з авто ...
Водій Показати IP 14 Жовтня 2016 12:33
А Ви задались питанням який габарит в ньогоне світиився,???в темноті на відстані авто з одним габаритом не здається автом,можна подумати що мотоцикл чи ще що.правильно зробили що вибили скло,ато взяли моду розводити дебати з поліцією.
Сергiй Показати IP 12 Січня 2020 09:12
однозначно,полiцейськi неправомiрнi дii робили i це недобре.
Валерій Показати IP 26 Лютого 2024 16:20
Водій має законне право не виходити з автівки а ПОЛІЦАЇ НІ В ЯКОМУ ВИПАДКУ не мають права пошкоджувати авто а тим паче витягати водія чи пасажира з авто!!! В поліції набрано неосвічену бидлоту ,адже недарма вважається, якщо нічого не вмієш робити -йди в ПОЛІЦАЇ!!!А що ми чекали від їх реформатора, високомірного армяшки АВАКЯНА ,який на засіданні кинув склянку з водою в М.Саакашвілі і зневажливо обізвав його привселюдно???Не було в Україні і немає нормального ГАРАНТА Конституції- президента, а правової держави і поготів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus