USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Пазли для дітей: визначаємо практичні переваги та рівень корисності*

9 Лютого 2021 14:46
Пазл – це захоплива гра, яка вимагає уважності, зосередженості, акуратності, терпіння.

В інтернет-магазині «Панама» представлені подібні ігрові набори різної тематики. Більшість з них призначені для дітей від 3-х років і старше. Але перше знайомство з пазлом має відбутися в рік-півтора. Починаємо з найпростіших варіантів, які складаються з пластикових або дерев’яних елементів. Приблизна кількість – від 2 до 6. Малечі пропонуємо зібрати просту картинку – зображення тварини, казкового персонажа, дитячого одягу, квітки або іншої рослини. Поступово збільшуємо кількість елементів.

У 3 роки дитина цілком може впоратися зі складанням пазла з 24 фрагментів і більше. Але такий показник досить умовний. Справа не тільки в кількості деталей, але і в самому зображенні. Дітям при підготовці до школи вже пропонуються варіанти, які знайомлять з алфавітом, азами арифметики, а також особливий інтерес представляють персонажі казок і мультфільмів. Для збирання обираємо вже більш складні пропозиції з різними колірними відтінками та певними сюжетами. Також пропонуються на сайті https://panama.ua/categorys/76281/ пропонуємо пазли в формі настільних ігор. Найчастіше вони складаються з карток, які з’єднуються попарно за певною ознакою (наприклад, тварини, птахи, дерева, різні предмети побутового призначення).

Корисні аспекти

Зміцнення кистей, вироблення правильної координації рухів. Необхідність співвідносити елементи, взаємодія з частинами картинки розвиває моторику пальців і руку малюка, його рухи стають більш точними. Формується стратегічне мислення, виробляється вміння відтворювати візуальне зображення шляхом зіставлення певних елементів. Тренування пальців допоможе швидше навчитися писати, а розвиток дрібної моторики позитивно впливає на речові функції.

Формування характеру. Подібне заняття вчить досягати поставленої мети, порівнювати свої практичні дії з візуальним завданням, виробляти власну тактику. Діти старше 3-х років зазвичай збирають пазли самостійно й це дозволяє надалі знаходити вихід з різних ситуацій без підказок і допомоги ззовні.

Збираючи різні зображення, дитина вчиться знаходити зв’язок між частиною й цілим, розвиває логіку та просторову уяву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus