USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Педагогам доплачуватимуть, зекономивши на зарплаті?

14 Березня 2013 13:26
На щорічну грошову нагороду волинським педагогам з бюджету 2013-ого року виділили менше, ніж хотілося. Тож, доплачувати планують, зокрема, й зекономивши на видатках із зарплатного фонду.

Про це повідомив начальник управління освіти і науки Волинської ОДА Олександр Хомич під час спільного засідання пленуму обкому профспілки працівників освіти і колегії обласного управління освіти і науки 14 березня.

За словами головного освітянина області, той фінансовий ресурс, який виділили на волинські заклади освіти у 2013-ому році, не дає можливості виконати бажаний обсяг виплат щорічної грошової нагороди, який дозволяється відповідним законодавством.

«В планах бюджету всі території заклали фінансовий ресурс, який становить не менше 10% посадового окладу. Звичайно, що це дуже мало», - зауважив Олександр Хомич. Тож, з його слів, задля збільшення цього відсотку потрібно використовувати всі фінансові можливості, які виникають в результаті економії.

«Перебування наших працівників на лікарняних можуть нести економію фонду зарплати», - додав посадовець.

Окрім того, Хомич додав, що додатковий фінресурс можна знайти під час перегляду бюджету, його уточнення і спрямування цільових субвенцій з обласного чи державного бюджетів на соціально-економічний розвиток територій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Галина Показати IP 14 Березня 2013 13:31
Ой, хай не плачуть ці педагоги,нормальні в них зарплати.Але, краще старалися б працювати, а не відбувати ,а то тільки знають, вимагати подаунки їм подавай на всі свята наглі до беспределу.Хай компютери вивчать,а то стидно за таких педагогів,скоро цих старух,що працюють у школах-першокласники будуть вчити працювати на компютерах.
вітамін Показати IP 14 Березня 2013 14:10
Точно хай не плачуть...половина з них на пенсії з школи і мітлою не виженеш зарплата,пенсія,подарунки...а молоді влаштуватися в школу фіг-вам.В чергу треба ставати поки місце через пару років не звільниться...де правду шукати,..
Лучанин до вітамін Показати IP 14 Березня 2013 21:36
Шановний, або в вас дітей немає, або ви теж в школі не вчились, або вам взагалі на все начхати. Ті, хто на пенсії - це єдині вчителі які ще хоч якось можуть навчити дітей, бо наші "університети" давно вже вчителів не випускають, а лише педагогів. Придбаний за гроші (немає різниці в якій формі, навіть офіційно через платне навчання) диплом знань і вмінь не додає! І відносно подарунків, то на таких якраз батьки набагато менші суми витрачають. Молитись треба батькам, щоб ці пенсіонери ще як мога більше часу залишались працювати! А, то ви ж і є той молодий педагог...
Олена Показати IP 14 Березня 2013 14:48
Перебування на лікарняних призводить до подвійної оплати для педпрацівників, а не економії фонду, тому що іде оплата іза години, і за лікарняні за рахунок фонду оплати праці (днів)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus