USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку засудили 31-річного переселенця, який виправдовував напад РФ

28 Грудня 2022 18:42
У луцькому суді завершили розгляд справи переселенця з Луганщини, який підтримував агресію Російської Федерації.

Переїхавши цієї весни на Волинь, 31-річний Микола Шолковий у суперечці з місцевими жителями сказав, що події 2014 року на сході України – громадянська війна. Почувши це, очевидці заявили в поліцію. Згодом справа дійшла до суду, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Микола Шолковий запевняв, що РФ лише у 2022 році ввела свої війська на територію України, щоб захистити мешканців Донбасу та взагалі російськомовне населення.

Чоловік – із Лисичанська. До Луцька переїхав у березні, відколи розпочалася повномасштабна війна.

Ще на першому судову засіданні він говорив, що на нього звели наклеп.

«Як я до російської агресії можу ставитися положитєльно? У мене наоборот негатив повний до них. І те, що на мене говорять, – це для мене очєнь-очєнь образливо, так як я пів життя в службі українському народу», – зазначив Микола Шолковий.
До російського вторгнення він працював рятувальником. Упродовж восьми років, додав, на сході країни бачив різне та неодноразово гасив пожежі після влучань ворожих ракет, рятував людей. Тому ставлення до окупантів, як наголосив, у нього категорично негативне.

«8 років ада. Я так скажу вам прямо, я був і в зоні АТО, і в зоні ООС. Я був і на війні. Я приїхав звідти», – звернув увагу переселенець.

Однак у волинської прокуратури були факти, які підтвердили, що під час розмов із місцевими чоловік говорив протилежне. Двоє очевидців підтвердили, що він дійсно називав події в АТО/ООС громадянською війною та виправдовував РФ.

Під час розслідування слідчі також перевірили сторінку чоловіка в російській соціальній мережі «Однокласники», на якій знайшли репости з групи «Патріоти Росії».

У суді Микола Шолковий не визнав провину, пояснивши, що його просто неправильно зрозуміли.

Узявши до уваги свідчення очевидців і підсудного, суд визнав його винним у виправдовуванні російської агресії, але покарання призначив умовне – терміном на один рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Оленка Показати IP 28 Грудня 2022 18:55
чому собаку скажену не розстріляли випадково при спробі втечі
Платник податків Показати IP 28 Грудня 2022 20:43
Цікаво. Яка заробітна платня в слідчого ДБР чи СБУ ( хтось з них розслідував цей злочин ), процесуального прокурора чи групи прокурорів в цій справі, судді який розглядав цю справу. Я до того, а чи варто на такого уйобка витрачати час таким поважним людям, які своі вміння і професіоналізм могли б застосувати в більш важливих справах для нашого народу і держави. Як на мене то краще щоб цей підсудний і йому подібні були статусі безвісно зниклих.
Вася Олика ПЛ Показати IP 28 Грудня 2022 20:52
Не якого тобі плюралізмю ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus