USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Перебоїв із водопостачанням у Луцьку не буде, – «Луцькводоканал»

15 Листопада 2018 09:36
Попри інформаційний тиск, перебоїв із водопостачанням не буде, запевняють у «Луцькводоканалі»

Тривалий час у інформаційному просторі Луцька підігрівалася напруга навколо питання можливого відключення електроенергії підприємству «Луцькводоканал», що в наслідку могло призвести до припинення водопостачання місту. Однак проблема, яку значною мірою «роздували» і спотворювали, наразі вирішена – вода у Луцьку є і буде.

«Причини виникнення заборгованості перед «Волиньобленерго» породжені не комунальним підприємством і не в місті, вони знаходяться у зовсім іншій площині й на значно вищому рівні», – зауважив перший заступник директора КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

З його слів, ситуацію вдалося врегулювати завдяки виваженим діям міської влади, яка певним чином взяла на себе зобов’язання державного бюджету. Адже зараз на загальнодержавному рівні відсутній механізм, який дав би можливість чіткого врегулювання і вирішення подібних питань.

На переговорах за участю першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада із представниками «Волиньобленерго» домовились про покриття частини заборгованості, яка виникла внаслідок недосконалого механізму формування тарифів та часових розбіжностей у їх оплаті.

Фактично КП «Луцькводоканал» повинен був оплачувати електроенергію, вартість якої вища, ніж закладено в тарифі за послуги водопостачання та водовідведення, а також не маючи своєчасних фінансових поступлень від споживачів, які вносять плату за послуги з водопостачання в останніх числах місяця за попередній місяць.

У підсумку досягнуто згоди між підприємствами «Луцьководоканал» і «Волиньобленерго», які й надалі працюватимуть на благо Луцька і лучан і шукатимуть точки дотику та порозуміння, уникаючи розбіжностей та спільно вирішуючи проблемні питання.

«Дякуємо владі міста, а також профільному заступнику Григорію Недопаду та керівництву ПрАТ «Волиньобленерго» за продуктивний діалог та конструктивну позицію», – зауважив Віктор Гуменюк.

Каже, частково причиною виникнення заборгованості підприємства КП «Луцькводоканал» стала і недобросовісна оплата за послуги водопостачання та водовідведення, – зауважив Григорій Недопад.

«Аби вирішити проблему, ми провели значну кількість зустрічей та перемовини з генеральним директором ПрАТ «Волиньобленерго» Артемом Мартинюком. Звісно, «Волиньобленерго» потребує своєчасної оплати за надані послуги, але, зрештою, є й законодавство про питну воду і про те, що «Луцькводоканал» є природним монополістом у сфері водопостачання на Волині. На одній із нарад міської влади було прийнято рішення про необхідність часткового погашення боргів минулих періодів, аби не виникало форс-мажорних обставин у сфері водопостачання в місті Луцьку.

Для вирішення питань із заборгованістю населення, КП «Луцькводоканал» посилить роботу із боржниками за послуги водопостачання та водовідведення, адже затримки з оплатами за послуги негативно позначаються на діяльності комунальних підприємств. Близько 7% споживачів не сплачують послуг із водопостачання і водовідведення і роблять заручниками ситуацію решту споживачів. Просимо своєчасно оплачувати послуги водопостачання та водовідведення в повному обсязі, враховуючи, що тарифи у Луцьку – найнижчі на Волині» - наголосив Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus