USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Переговори Байдена і Путіна: у Білому домі повідомили результати

31 Грудня 2021 08:14
Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден закликав президента Російської Федерації Володимира Путіна знизити напруження у відносинах з Україною і попередив про готовність рішуче відреагувати в разі вторгнення російських військ в Україну.

Про це йдеться у заяві речниці Білого дому Джен Псакі за підсумками телефонної розмови президентів США і РФ, передає УНІАН.

«Президент Байден наполегливо закликав Росію знизити напруження з Україною. Він чітко заявив, що Сполучені Штати та їхні союзники і партнери рішуче відреагують, якщо Росія глибше вторгнеться в Україну», – наголошується у заяві.

Крім того, американський лідер висловив підтримку дипломатії, – починаючи на початку наступного року з двостороннього стратегічного діалогу стосовно стабільності, потім за участю Організації Північноатлантичного договору в рамках Ради НАТО-Росія, а також в рамках ОБСЄ.

«Президент Байден повторив, що відчутний прогрес і цих діалогах може відбутися лише в умовах деескалації, а не ескалації», – йдеться у заяві.

7 грудня за допомогою закритого каналу відеозв’язку відбулися переговори президентів США та РФ. Під час розмови Байден попередив президента РФ про серйозні економічні та інші заходи у разі посилення військової активності на кордоні з Україною.

Після переговорів радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Байден відмовився йти на поступки Путіну щодо перспективи вступу України до НАТО. Також Салліван заявив, що США нададуть Україні додаткову оборонну допомогу.

9 грудня відбулася телефонна розмова Байдена та Володимира Зеленського. За підсумками розмови у Білому домі заявили, що Байден підтримав принцип «не узгоджувати жодних рішень та не проводити обговорень про Україну без участі самої України».

17 грудня МЗС РФ оприлюднило проект договору між РФ та США про «гарантії безпеки» та проект угоди про заходи забезпечення безпеки Росії та держав-членів НАТО.

Зокрема, Росія пропонує НАТО відмовитися від прийняття України до НАТО, а також «від будь-якої військової діяльності на території України». Також РФ пропонує США не створювати військових баз на території країн колишнього СРСР і не приймати ці країни до НАТО.

Дипломати США та Росії 10 січня у Женеві проведуть переговори з питань безпеки з метою обговорення військової діяльності обох країн та зростання напруженості щодо України.

На 12 січня заплановане засідання Ради Росія-НАТО, 13 січня має відбутися багатостороння зустріч у рамках ОБСЄ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Відповідь із Кремля Показати IP 31 Грудня 2021 08:56
Складалася із багатьох неперекладених слів, які не можуть осягнути матрасніки, але прекрасно знають наші шлю.и...
сакралізована гниль до Відповідь із Кремля Показати IP 31 Грудня 2021 14:28
Підходять останні дні ботоксного ... він їх хоче продовжити... але вони вже будуть на концерті кобздона!
Працівник мавзолею до сакралізована гниль Показати IP 31 Грудня 2021 15:34
То шо уже замовляти нову табличку?
В. Показати IP 31 Грудня 2021 09:48
Договорились договариваться и дальше бдаблабла
К.лучанин Показати IP 31 Грудня 2021 09:57
Кожен встановлює свої червоні зони! Треба чути одну та другу сторони! Кремль каже, що Росія буде вести себе так , як ведуть себе США біля своїх кордонів. Ось і всі червоні лінії. Байден лише застеріг ,що ядерна війна не користь нікому і США готові до мирного діалогу з Росією. Росія не та держава яку можна чимось лякати. Кому санкції ЕС чи США пішли на користь? Це питання риторичне. Про свідчать останні події в економіці ЕС.
Степан (Крымчанин) Показати IP 31 Грудня 2021 10:50
Во время разговора Байден предупредил российского коллегу, что в случае продолжения эскалации на границе Украины Запад разработает «масштабные и беспрецедентные санкции» в экономической и военной сферах. В ответ на это Путин пообещал разорвать отношения при введении новых мер. А разрыв дипломатических отношений-это последний шаг перед объявлением войны. И это будет мировая бойня. Пойдёт ли Байден на это?
Отакої Показати IP 31 Грудня 2021 11:21
Россия будет вести себя так, как вели бы себя США в вопросах обеспечения своей безопасности, — Путин. Это называется независимость и достоинство(гиднисть). То чего нет у нас и близко. Зато криков про революцию Гидности на каждом шагу.
К.лучанин до Отакої Показати IP 31 Грудня 2021 12:21
На влада свою недолугість та тупість звалює на Путіна. Їм до Путіна ще дорости треба. Треба дбати за інтереси України і народу, а не постійно грабити народ. Наша влада зробила Україну найбідшою країною, вона знищує пенсіонерів! Корупція зашкалює. Що Путін винен?
сирожа рижкив Показати IP 31 Грудня 2021 11:46
мы з данильчуком влаштуемо массовий котел ддя укрив ми стрибалиина майдани за ради котлив паша взяв сбу ми за повномкштабну вийну ми утмлизатори.
Клава Показати IP 31 Грудня 2021 12:31
познайомте блефуючого кремлівського карлика з міжнародним правом !..
К.лучанин до Клава Показати IP 31 Грудня 2021 13:30
Ану пригадай, хто бомбив грязними бомбами Югославію без всяких рішень ООН та розвалив країну? А Ірак? Вгадай яка "миролюбива" країна це зробила і хто насправді нехтує міжнародним правом.Ця країна випустила джина із пляшки і подала приклад іншим(Крим) і що за це нічого не буде.
Степан (Крымчанин) до Клава Показати IP 31 Грудня 2021 15:02
А у вас сейчас гигант.
Анонім Показати IP 31 Грудня 2021 12:40
Газ по 60 грн за куб і війни не треба - економіка наша впаде, а далі що...
Анонім Показати IP 31 Грудня 2021 15:11
Путин научил Ходорковского шить рукавицы, Навального - подшивать штаны. Владимир Владимирович, научите, пожалуйста, Зеленского, Порошенко, Турчинова, Яценюка и прочий бандеровский скот в 2022 году летать на шасси. Или валить лес.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus