USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Переходила дорогу поза переходом: на Волині водія BMW, який на смерть збив пенсіонерку, покарали умовно

17 Квітня 2023 16:18
На Волині водія BMW покарали умовно за смертельну ДТП. У жовтня 2021 року він збив пенсіонерку, яка переходила дорогу в невстановленому місці.

Про це стало відомо з вироку Любешівського районного суду.

Смертельна ДТП трапилася зранку 9 жовтня у селі Нові Березичі Камінь-Каширського району. Водій BMW Сергій А. рухався зі швидкістю 70 кілометрів на годину, однак не зреагував на зміну дорожньої обстановки та збив пенсіонерку, яка переходила дорогу в невстановленому місці. Наступного дня потерпіла померла у лікарні.

Під час розгляду справи водій визнав свою вину. Він розповів, що в день ДТП зранку був туман. Під час самої події назустріч йому їхало авто з увімкненим дальнім світлом, тому його засліпило. Потерпілу він побачив за 5-10 метрів до авто, тож не встиг загальмувати, повертаючи руль то вправо, то вліво. Праве крило авто зачепило жінку. Після цього водій викликав швидку. Потерпіла подавала ознаки життя. Обвинувачений зазначив, що пішохідного переходу в місці, де потерпіла переходила дорогу, не було. Він добровільно відшкодував потерпілим збитки (давав кошти на операцію та поховання).

Дочка загиблої була свідком ДТП, розповівши, що в той ранок вони йшли з матір’ю на зупинку. Вона була попереду, адже мати ходила повільно. Пішохідного переходу на тій ділянці дороги не було, а рух автомобілів був доволі активний. Коли перейшла дорогу, то її осліпили фари і вона почула удар. Після цього жінка побачила матір, яка вже лежала на дорозі та ще була притомною, адже говорила про біль. Потерпіла підтвердила, що на момент ДТП видимість дійсно була поганою.

З її слів, обвинувачений дійсно приїжджав у лікарню, відшкодував їм збитки на лікування та поховання. Будь-яких претензій до водія вона не мала, попросивши суд не позбавляти його волі.

Врахувавши всі обставини справи, суд призначив винуватцю ДТП покарання у виді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати авто на один рік, однак замінив реальний термін двома роками умовного.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Were Показати IP 17 Квітня 2023 22:04
А за те що адмінив телеграм канал - 5 років, вбивця - ангел

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus