USD 39.40 39.77
  • USD 39.40 39.77
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Перекриту вулицю у Луцьку звільнили після кількарічного блокування

26 Червня 2015 15:01
Паркан, який загороджував вулицю Кафедральну, врешті знесли. А сірий паркан навпроти Замку Любарта обіцяють облагородити.

Про це стало відомо під час засідання комісії Луцької міської ради з міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, 25 червня.

Власне, комісія скликалася з приводу створення робочої групи, яка займатиметься питанням збереження та розвитку «Старого Луцька», і до якої мають долучитися історики і краєзнавці міста.

Нагадаємо, ділянка у Старому місті на вулиці Кафедральна, 13 перетворюється на смітник. Вже три роки на ній не ведуться роботи. Водночас, підземелля 17 століття руйнуються. Луцькі депутати пропонують забудовнику добровільно відмовитися від земельної ділянки, оскільки будівництво досі не розпочалося. А термін договору оренди на землю, виділену для обслуговування будмайданчика, вже закінчився. Тож, забудовник мав би прибрати паркан, принаймні з цієї частини ділянки. Тим паче, через цей паркан руйнується будинок Косачів.
Довгий час забудовник - ТзОВ «Луцькміськбуд», засновником якого є Тихін Павлюк (депутат Луцької міської ради у 2006-2010 роках) - не реагував на листи від міської ради з проханням прибрати паркан, який перекрив дорогу, адже термін дії оренди на цю частину дороги вже минув.

Як розповів заступник директора історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Віктор Баюк, забудовник цього тижня врешті прибрав паркан. Працівники адміністрації перекрили цю частину вулиці клумбами, аби під вікнами автомобілісти не влаштували стоянку. А сірі дошки паркану навколо ділянки із ймовірною забудовою, до відзначення 930 річниці Луцька, Тихін Павлюк пообіцяв обклеїти «шпалерами» зі старовинними зображеннями луцьких вулиць.
До слова, начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда розповіла, що Тихін Павлюк погодився перенести паркан лише після візиту до нього чиновників. Та й ідею з облагородженням паркану йому підказала вона, аби хоч якось замаскувати неестетичний вигляд загородження до відзначення 930 річниці від першої літописної згадки про Луцьк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 26 Червня 2015 15:45
Руки геть від старовинного Луцька!!!!Павлюка на мило. Якась же падлюка продала йому ці землі??!!!Знайти і на палю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus