USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Перелетіла через авто, а зараз вчиться ходити: 19-річна лучанка розповіла, як її біля «Променя» збив Mini Cooper

7 Січня 2024 08:12
Дивом лишилася живою. У жовтні минулого року 19-річна лучанка Ярослава потрапила під колеса автомобіля, коли переходила дорогу через пішохідний перехід. Водій Mini Cooper не зупинився – дівчина перелетіла через машину та через отримані травми не могла встати з ліжка півтора місяця. Зовсім скоро по цій справі відбудеться суд.

Деталі – у сюжеті 12 Каналу.

Сьогодні 19-річна Ярослава усміхається, може сидіти і вчиться на милицях заново ходити. Дівчина дивом вижила у страшній аварії, що сталася у Луцьку 19 жовтня минулого року. Розповідає про це, бо разом із бабусею хвилюється через майбутнє судове засідання щодо ДТП. Хоче, щоб люди знали деталі.

Читати ще: У Луцьку біля «Променя» Mini Cooper збив 19-річну дівчину

Того дня пізнього вечора близько 22 години вона переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переході на проспекті Василя Мойсея. На середині дороги її збила машина. Ярослава каже, що пам’ятає все до моменту удару.

«Як я летіла – не пам’ятаю. На хвилин п’ять я втратила свідомість. Пам’ятаю, як швидка приїхала і завезла мене до лікарні», – каже Ярослава Курепа-Микитюк.

Дівчина говорить, що переходила цю дорогу щодня і не один раз. На відео видно, як Ярослава дочекалася, коли машини роз’їдуться, та почала переходити дорогу. Водій Mini Cooper 22-річний Дмитро в той момент був на достатній відстані, щоб побачити пішохідку на переході, та чомусь навіть не пригальмував.
Бабуся дівчини каже: як побачила відео із зіткненням, у неї похололо всередині.

«Там явно була велика швидкість. Освітленість хороша. Я дуже рада, що вона залишилася живою і що в неї цілий хребет цілий. Все решта розходиться», – говорить бабуся Леся Курепа.

Внаслідок аварії Ярославу госпіталізували до лікарні, де вона провела півтора місяці. Діагностували перелом трьох кісток тазу і забій ноги. Через серйозні травми дівчина увесь цей час мусила лежати непорушно. Плани, навчання та узагалі життя довелося відкласти. Залишалося лише надіятися на краще.

«Найбільше мене спочатку пригнічувало те, що я не можу навіть сісти. Не пам’ятаю, щоб я настільки була залежна від інших людей. Тобто мені підносили їсти, допомагали митися», – пригадує дівчина.

Лише нещодавно Ярослава перейшла до реабілітації та пробує ходити на милицях.

«Легше, звичайно, з милицями. В мене досі є болі в тазу. Зайве навантаження дам на ногу – мені боляче. Це дуже неприємно», – ділиться постраждала.

Нині справа передана до суду, тож у будь-якому разі водієві доведеться нести відповідальність відповідно до закону. Ярослава каже, що запитувала Дмитра, як він не помітив її і допустив наїзд.

Він, зі слів лучанки, відповів так: «Там було темно, я боковим зором якось тебе не помітив».

Найцікавіше, говорить Ярослава, що на авто була вм’ятина і розбите лобове скло практично по центру, тому вона не розуміє, як це, «боковим зором».

Як пояснює причини аварії сам водій – журналісти спробували дізнатися у нього самого, зателефонувавши.

«Завтра запитаєте, бо я зайнятий зараз. Я навіть не розумію питання самого. Дякую. До побачення», – сказав водій.

Як повідомляли у поліції, водій Mini Cooper був тверезим, однак, кажуть Ярослава та її бабуся, це не позбавляє його від відповідальності. Обидві найбільше хочуть справедливості.

«Ми хочемо прозорості і об’єктивності. Такого небезпечного водія треба обмежити у можливості водити. Якось такого бажання його покарати… Нехай суд вирішує. Основне, щоб він не мав прав їздити і збивати людей», – каже бабуся Ярослави.

Суд у цій справі мав відбутися 4 січня, однак напередодні стало відомо, що засідання перенесли з невідомих причин та на невизначений термін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Че Показати IP 7 Січня 2024 09:43
Розголос - добре, але наймайте толкового адвоката. Ваше здоров'я не буде уже таким, як до аварії.
Вікторія Показати IP 7 Січня 2024 13:43
Коли переходиш дорогу треба іноді дивитись по сторонам
Че до Вікторія Показати IP 7 Січня 2024 18:16
Для тих, хто безнадійно відстав від поїзда, а також усім симпатикам винуватця. Відео пригоди чітко вказує на те, що постраждала впевнилась в безпечності виходу на проїжджу частину в зоні нерегульованого пішохідного переходу, що мав належне освітлення в темну пору доби. Водій, наближаючись до переходу мав достатній час, щоб оцінити дорожню обстановку та пропустити пішохода. P.S. Боковим зором в вітрове скло не дивляться. Якщо така біла сталась, визнай свою вину, належним чином компенсуй шкоду і живи далі чесно.
Людмила Показати IP 7 Січня 2024 17:34
А коли сідаєш за кермо, треба кожної секунди слідкувати за дорогою! Особливо перед пішоходним переходом!
Анонім Показати IP 8 Січня 2024 00:44
Цікава зовнішність у дівчини, не можу зрозуміти звідки батьки? Турція? Вірменія? Переселенці?
Лучанка Показати IP 24 Січня 2024 21:24
Темно, дощова погода, вдягнула капішона і пішла прямо під ту одну машину, яка їхала. Голову на право не повернула дійшовши до середини, це чітко видно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus