USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Перемігши «Динамо», «Шахтар» став володарем Кубка України

9 Травня 2018 22:31
Забивши два м’ячі у другому таймі, донецький «Шахтар» переміг київське «Динамо» та став володарем Кубка України-2018.

Матч відбувся 9 травня на стадіоні «Дніпро-Арена» у Дніпрі.

Перед матчем

Поєдинок «Динамо» та «Шахтаря» - класичне протистояння в історії українського футболу, а фінал Кубка ще більше додає значимості цьому матчу. Зігравши в попередньому турі чемпіонату внічию з «Маріуполем», динамівці фактично втратили будь-які шанси на чемпіонство, адже за два тури до завершення турніру кияни відстають від «Шахтаря» на 5 очок, які в наших футбольних реаліях навряд чи вдасться відіграти. Відтак, аби вважати сезон більш-менш вдалим, киянам у сьогоднішньому матчі потрібна лише перемога.

У півфіналах гранди не відчули особливих проблем: «Шахтар» розгромив «Маріуполь» - 5:1, «Динамо», своєю чергою, перемогло друголіговий «Дніпро-1» - 4:1. Ми вже згадували нічийний поєдинок «Динамо» у чемпіонаті, у цьому ж турі «Шахтар» завдяки голу Тайсона на останніх хвилинах у ворота «Зорі» фактично забезпечив собі чемпіонство, тож у цьому матчі вони будуть відчувати себе більш розкутими, не дивлячись на те, що під час сезону їм жодного разу не вдавалося обіграти своїх принципових суперників.

Головні тренери могли розраховувати на найсильніших своїх виконавців, втім вони прогнозували, що поєдинок буде важким для обох команд.

Перший тайм

Вже на 2 хвилині динамівці здобули право на штрафний, однак «гірники» справилися з навісом від Циганкова та вибили м’яч у поле. Через кілька хвилин стандарт подавали донеччани: Ісмаілі пробив головою, проте удар вийшов занадто слабким. Здавалося б, що «Динамо» відкрило рахунок, однак арбітр «засвітив» прапорець, сигналізувавши про офсайд у Бурди, який до цього забив м'яч у ворота після подачі від Піварича.

Варто зазначити, що на початку поєдинку кияни високо зустрічали суперників, намагаючись швидко заволодіти м’ячем, проте «гірники» двічі ледь не скористалися індивідуальними помилками Кадара, який з’явився в старті вперше за довгий час. Першу частину тайму на полі був рівний футбол – ніхто з команд не мав явної переваги.

На 29 хвилині Ісмаілі виборов м’яч у Кенджори та пробив гострого кута, створивши небезпеку біля воріт Бойка. Впродовж кількох хвилин «гірники» затисли динамівців на власній частині поля, проте до серйозних моментів діло не дійшло. У «Динамо» чудову флангову подачу виконав Гармаш, однак вінгер киян Вербич невдало попав пом’ячу. Також небезпеку намагався створити Бєсєдін, втім його удар з-за меж штрафної пройшов повз воріт.

У додатковий час Степаненко підключився до атаки та зробив простріл, який ледве не завершився взяттям воріт «Динамо», адже від стійки м’яч потрапив у Бойка, від ноги якого він ледве не перетнув лінію воріт, однак голкіпер накрив м’яч. Тож, незважаючи на цікавий футбол від обох команд, перший тайм закінчився з нулями на табло.

Другий тайм

Друга половина зустрічі розпочалася дуже вдало для донеччан – Бутко розігнав атаку та прострілив на Феррейру, а тому нічого не залишалося, як відправити м’яч у незахищений кут воріт «Динамо» - 0:1. Після забитого м’яча «гірники» продовжували атакувати, а кияни ніяк не могли прийти до тями.

На 56 хилині Бєсєдін уникнув положення поза грою та вибіг на побачення з Пятовим, проте влучив у голкіпера донеччан. А на 61 хвилині Ракицькому зі штрафного з метрів 30 вдався супер-удар, після якого м’яч пішов в противохід Бойку – 0:2 після помилки голкіпера «Динамо».

Кияни мали півгодини, аби врятувати ситуацію, проте «Шахтар» продовжив контролювати гру, не дозволяючи динамівцям наблизитися до своїх воріт. Керманич київської команди виріши підсилити атаку, випустивши на поле другого нападника Мбокані замість Шапаренка.

Вербич міг відігрувати один гол - вінгер прокинув м’яч між захисників «гірників», однак його удар парирував П’ятов, а вже за миттєвість після навісу з лету пробивав Циганков – невдало.

В останні десять хвилин кияни намагалися відквитати бодай один м’яч, однак «гірники» контролювали гру та довели матч до логічного завершення. Відтак, донецький «Шахтар» став володарем Кубка України-2018.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus