USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Перемога луцьких піаністів на міжнародному конкурсі у Польщі

10 Березня 2015 09:45
Із перемогою на VII міжнародному піаністичному конкурсі «Молоді віртуози» імені К.Черні повернулись юні піаністи Луцької музичної школи №1 імені Ф.Шопена.

5 березня 2015 року учні та викладачі Луцької музичної школи №1 імені Ф.Шопена виступили з концертом «Шопенівська весна» (за творчістю Фридерика Шопена та Лесі Українки) у Білгорайській музичній школі (Республіка Польща). Твори Фридерика Шопена виконали учні школи Макар Войнаровський (викладач - Світлана Бєляєва), Анна Єфіменко, Анна- Дарина та Анастасія-Іванна Собко (викладач – заслужений працівник культури України Ірина Циганкова). Романси на вірші Лесі Українки виконали викладачі школи Олена Богдан та Ірина Марчук у супроводі концертмейстерів Ірини Циганкової та Світлани Бєляєвої. Глядачі тепло зустрічали виступи юних артистів та їх наставників. Директор школи Ольга Чуріна розповіла присутнім про мистецький проект «Шопенівська весна», який відбувся 28 лютого 2015 року у Луцьку та висловила побажання наступного року почути юних піаністів Білгорайської музичної школи в цьому проекті.

Наступного дня юні піаністи демонстрували свою майстерність у Замості на VII міжнародному піаністичному конкурсі «Молоді віртуози» імені К.Черні. Серед 19 учасників молодшої вікової категорії Макар Войнаровський став лауреатом ІІ премії, Анастасія-Іванна Собко отримала диплом із відзнакою. Серед 20 конкурсантів середньої вікової категорії Анна Єфіменко стала лауреатом ІІ премії, Анна-Дарина Собко отримала диплом з відзнакою. Головою журі конкурсу був професор Познаньської музичної академії імені І. Падеревського – Анжей Татарський, який високо оцінив підготовку наших конкурсантів. Усі учасники конкурсу та їх наставники мали можливість послухати концертний виступ А.Татарського, в якому прозвучали твори К.Шимановського, Е.Гріга, К.Дебюссі та інших відомих композиторів.

З перемогою та позитивними емоціями юні піаністи, їх батьки та наставники повернулись додому.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Колега Показати IP 10 Березня 2015 14:27
Вітаємо молодих талантів!Наша школа гордиться вами!
Анонім Показати IP 10 Березня 2015 20:44
Дітки, удачі вам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus