USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перемога «Волині» над «Шахтарем»: цифри і коментарі

5 Листопада 2013 08:14
Хоча матч «Волині» із «Шахтарем» залишився в історії і лучани почали цілеспрямовану підготовку до гри із київським «Динамо», але футбольна громадськість продовжує коментувати перипетії перемоги «хрестоносців» над «гірниками».

Це не дивно, адже «Волинь» перервала власну 12-матчеву програшну і безвиграшну серії у зустрічах з «Шахтарем». До минулої п'ятниці останню перемогу над гірниками лучани відсвяткували далекого 17 травня 2003 - 3:1 у Донецьку, - повідомляє клубна прес-служба лучан.

Редван Мемешев став автором другого дубля волинян у поєдинках з «Шахтарем» (прем'єрний 10 років тому оформив Самір Алієв). При цьому перший його м'яч став 350-им, пропущеним гірниками в офіційних матчах при Мірчі Луческу, а другий - 20-м забитим лучанами у баталіях з оранжево-чорними, в тому числі 10-им - на своєму полі.

Віталій Кварцяний уперше бере гору над Луческу, якому він поступився у всіх 8 попередніх зустрічах (м'ячі 3-21). При цьому наставник «Волині» став сьомим тренером, а серед українських фахівців - третім після Анатолія Чанцева та Степана Юрчишина, чиї підопічні обіграли «Шахтар» Луческу з перевагою в два м'ячі.

Провідні футбольні портали України викликали у свої збірні 15-го туру кількох гравців «Волині».

Football.ua викликав до неї Віталія Неділька, Сергія Сімініна та Редвана Мемешева.

Сайт UA-football.com взяв у збірну відразу п`ятьох «волинян»: Віталія Неділька, Ванче Шикова, Сергія Сімініна, Редвана Мемешева та Віталія Кварцяного.

«У кількох моментах Віталій зробив неможливе», - коментує потал своє рішення включити у збірну туру кіпера «Волині». – «Наприклад, на 82-й хвилині, коли Фред, а потім Адріано спорбували пробити воротаря з близької відстані». «Ванче Шиков показав себе справжнім лідером команди. Македонець завжди опинявся у гущі подій, не дозволяючи розвернутися швидким і технічним гравцям «Шахтаря» - так UA-football пояснює свій вибір Шикова до збірної 15-го туру. Уже третій в цьому сезоні для Ванче.

Про включення Сергія Сімініна у збірну туру портал пише так: «Сімініну довелося суперничати із двома технічними бразильцями - Ісмаілі і Бернардом, і можна впевнено казати, що захисник лучан гідно дивився на тлі своїх зіркових опонентів».

Пояснюючи вибір Редвана Мемешева, UA-football, пригадує не тільки два голи півзахисника у ворота «Шахтаря», але й хорошу взаємодію 11-го номера «Волині» з партнерами. «Редван увесь час відкривався під їхні передачі і намагався не втрачати м’яча, що в поєдинках проти таких команд як «Шахтар» особливо важко», - пояснює сайт.

Сайт Footboom, коментуючи «виклик» Редвана до своєї збірної туру, зазначає, що він двічі опинявся в потрібний час в потрібному місці і демонстрував «вбивчу холоднокровність у завершальній фазі атаки». Крім того, бразилець Ісмаілі, на думку видання, начисто програв фланг автору дубля у ворота «Шахтаря».

У збірній туру «Футбуму» на позиції центрбека і македонський капітан «Волині» Ванче Шиков. «Шахтар» вперше у сезоні не забив гол у ворота суперників – і це найкраща причина того, щоб викликати оборонця «Волині» у збірну туру. «Якщо на підступах до штрафного «гірники» плели мережева атак, то із самого майданчика їх відтисняли центрбеки лучан. Шиков і Маслов виграли всю верхову боротьбу у матчі і вдало страхували крайніх захисників. Крім того, видання нагадує, що Шиков встиг ще й долучитися до другого голу своєї команди, сильно пробивши штрафний із 27 метрів.

Крім того, UA-Football, як і Footboom, визнали «Тренером туру» Віталія Кварцяного. «Нечасто Луческу навіть за допомогою замін не вдається запровадити бажані корективи у гру. Ані Бернарду з Едуардо, ані Тайсону з Ілсіньйо луцький горішок не піддався» - пишуть на «Футбумі».

Коментуючи тактичні рішення тренерів UA-football, зазначив, що не маючи у своєму складі гравців рівня зірок «Шахтаря», Віталій Кварцяний вважає за краще використовувати бійцівські якості гравців. «Головне - дисципліна, бойові якості, працездатність і пристрасть. Природно, володіючи гравцями таких якостей, основа гри (особливо - проти лідерів) - надійність в обороні. В атаці ж будуть надії на контргру, і, що природно, стандарти», - пише інтернет-видання. Підсумовуючи, UA-Football каже, що тактика і план на гру Кварцяного спрацювали на всі сто, хоча, напевно, навіть 120%: «Волинь» зіграла «на нуль» в обороні і забила два голи зі «стандартів», на що, напевно, мало хто взагалі очікував.

Автор матеріалу про тактичні хитрощі «Волині» у грі проти «Шахтаря» припускає, що Віталій Кварцяний без проблем міг би тренувати будь-якого середняка англійської Прем`єр-ліги. Крім матчу, про який йдеться вище, UA-football згадав і про поєдинок 1-го туру проти «Динамо» у Києві, зазначаючи, що «по ньому можна було скласти кілька брошурок про те, як у сучасному футболі грати в обороні щільно і компактно».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФК «ВОЛИНЬ» ПРОСИТЬ ВОЛИНЯН ПРО ДОПОМОГУ. ДОКУМЕНТ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
васк Показати IP 5 Листопада 2013 08:30
ну и что? иногда и палка стреляет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus