USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

На Волині засудили сутенерів: поляку й українці дали по 5 років

2 Квітня 2015 19:24
Апеляційний суд Волинської області виніс вирок сім’ї сутенерів, які займалися торгівлею людьми. Судове засідання було відкритим, втім Феміда вибірково обмежила доступ до перегляду справи.

Судове засідання відбулося 31-ого березня.

Обвинувачена Лічнерські Олена, 1971-го року народження, із Чернігова, розповіла, мовляв, до арешту працювала в Польщі у місті Вроцлав, де курувала фірмою «Еко клуб», що організовувала імпрези й здавала в найм квартири.

Її чоловік Лічнерські Кшиштоф-Марек, своєю чергою, повідомив, що народився в Польщі, у місті Вроцлав у 1966-ому році.

Після з'ясування цих обставин, до суду звернувся захисник обвинувачених й попросив оголосити судове засідання закритим, мовляв, справа стосується особистого життя підопічних. Приводом же звернення до Феміди, з його слів, було прохання переглянути вирок й оголосити новий.

Судді підтримали прохання й попросили усіх, хто не причетний до справи, покинути судове засідання – журналісти вийшли.

Цікавим фактом є те, що під час процесу в залі була присутня Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку пані Беата Бживчи й вона не залишила судове засідання.

З цього приводу уже за зачиненими дверима розпорядник пояснив журналістам, що засідання оголосили закритим, втім, захисники не були проти того, щоб консул була в залі. Так, їй дозволили лишитися. Розпорядник також повідомив, що іноземна гостя прийшла, бо підсудні попросили зустрічі.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що діючи згідно з попередньою змовою, українка та поляк у 2010 та 2013-2014 роках завербували та перемістили через державний кордон України у Польщу 5 жінок. З цього приводу вироком Луцького міськрайонного суду торговців людьми засудили до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд також задовольнив цивільні позови до подружжя від постраждалих щодо їхніх злочинних дій до українок, постановивши стягнути на користь двох жінок по 10 тисяч гривень моральної шкоди, а на користь ще двох - по 5 тисяч гривень.

Чим завершився розгляд справи в Апеляційному суді Волинської області розповідає читачам ІА Волинські Новини прокурор відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення Прокуратури області Михайло Давидюк.

«Апеляційний суд лишив рішення суду першої інстанції,- призначивши поляку і його дружині 5 років позбавлення волі із конфіскацією їхнього майна», - розповідає прокурор.

Зауважимо, правоохоронці припускають, що жертв торгівлі людьми на Волині набагато більше. Адже, якщо говорити про сексуальну експлуатацію, то часто постраждалі не звертаються до правоохоронців через різні причини: страх, сором, психологічну травму.

А ось жертви трудової експлуатації найчастіше себе навіть не кваліфікують як постраждалих. Причому, жертвами трудової експлуатації здебільшого стають чоловіки. З 2004 року до волинських правоохоронців надійшло всього дві заяви про трудову експлуатацію.ЧИТАТИ ЩЕ: ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ З ВОЛИНІ ЗАЦІКАВИЛИСЯ В ОБСЄ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Anonymous Показати IP 2 Квітня 2015 21:17
А хабарників відпускають!
читач Показати IP 2 Квітня 2015 21:54
Подивіться хто захищає продавців-б***юг, такіж Б***юги.. Де жіноче страждання за знедолених Українок. Ось Вам і Майдан і його цінності.
Керол до читач Показати IP 3 Квітня 2015 17:46
Та що ви до того Майдану все прив"язуєте.Ось ненароком вс****сь і буде казати, що то Майдан винен.
Anonymous Показати IP 3 Квітня 2015 09:47
Так ніхто й не каже, що їх за то по голові погладити треба!
Лана Показати IP 3 Квітня 2015 12:21
У країні самий головний народ. Революцію гідності зробив народ, навіть не депутати. І суддів ми повинні самі люструвати і відганяти з посад негідників, хабарників, бо суддя повинен буди чесним і порядним. А то получається "А судьи, то кто?"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus