USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Переселенка з Краматорська, яка виїхала з сім’єю до Луцька: «Зараз там готують другий Маріуполь»

17 Травня 2022 07:00
69-річна Ольга Висоцька з Краматорська на Донеччині була змушена стати переселенкою через початок повномасштабної війни Росії в Україні. Вона разом із родиною переїхала до Луцька, коли в її рідному місті стало надто небезпечно.

Жінка розповіла про ворожий обстріл залізничного вокзалу в Краматорську, коли загинуло дуже багато людей, у тому числі діти, які збиралися евакуйовуватися в безпечні регіони країни, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Нагадаємо, 8 квітня Росія завдала двох ракетних ударів по залізничному вокзалу в Краматорську, де сотні мирних жителів чекали на евакуаційні поїзди. Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що окупанти застосували касетні боєприпаси, вдаривши ракетним комплексом «Точка-У». Тоді в результаті ракетного удару загинули 52 особи, ще 109 отримали поранення.

«Розбомбили вокзал. Загинуло дуже багато людей. Якраз усі збиралися евакуйовуватися. Наші лікарі не справлялися, тому деяких людей відправили в Дніпро, де їх прооперували. Деякі загинули. Це було жахливо. Я досі не можу спокійно це згадувати, тому що дуже багато людей загинуло, багато хто отримав поранення. Для чого ця війна?

Моя подруга якраз проводжала свою колежанку. Вони розійшлися: одна пішла додому, а друга зайшла до туалету. І в цей час стався вибух. Вони врятувалися. За кілька хвилин до вибуху вони були в тому натовпі», – зазначила Ольга Висоцька.
Читати ще: «Біля нашого будинку розірвався касетний снаряд». Фітнес-тренерка з Миколаєва шукає роботу в Луцьку

Вона пригадала, що в Краматорську були й інші вибухи, від яких, зокрема, в одному з місцевих супермаркетів і дев’ятиповерхівці вибило всі вікна.

«Моя сім’я виїхала за день до вибуху. Усім сказали виїхати. Багато хто поїхав. І зараз там готують другий Маріуполь. Ми дуже боїмося, бо в місті залишилися наші друзі, наші квартири, наші роботи – усе наше залишилося там», – зауважила переселенка.

Читати ще: «Єдина робота, яка була в Маріуполі, – збирати тіла»: до Луцька приїхала родина з окупованого міста

Як додала, деякі сусіди з їхнього будинку залишилися в Краматорську. «Щодня телефонуємо, розмовляємо. Там у нас є жінка, яка годує котів і не виїжджає через них… Переживаю, щоб у нас не було бомбардувань, обстрілів. Хочемо, щоб наше місто збереглося, тому що це наше життя. Ми прожили там усе життя і хочемо повернутися додому», – акцентувала Ольга Висоцька.

За її словами, війна довела, що матеріальні цінності нічого не вартують, а найголовніше – людські життя. До того ж, дуже різко змінилося ставлення до Росії. Переселенка звертає увагу, що більше навіть не хоче розмовляти російською мовою, тому що росіяни – наші вороги, злочинці, ґвалтівники, убивці та нелюди.

«Дуже хочеться миру. Ми жили добре і тут раптом в один момент усе поламалося та змінилося. Хочеться, щоб закінчилася ця війна, щоб ми жили дружно, щоб наше місто і наш будинок вистояли, а люди залишилися живі», – сподівається жінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus