USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Перешкодили три чинники: Україна відклала весняний контрнаступ, – ЗМІ

12 Квітня 2023 20:12
Україна відклала свій весняний контрнаступ через погодні умови та так званий витік секретних документів США.

Втім, попри нестачу боєприпасів і очікування допомоги від західних партнерів, українські військові випробовують російську оборону на вразливість напередодні довгоочікуваного контрнаступу. Про це пише The Washington Post.

Видання пише, що ставка надто висока – Україна має намір повернути собі території, тому йти на ризик ЗСУ не стали, не маючи у своєму розпорядженні всіх складових.

«Очікуваний весняний наступ розглядається як єдиний шанс для України цього року відвоювати територію, захоплену російськими військами, що становить близько п’ятої частини всієї країни. Але операція затримується через погодні умови, повільне постачання техніки і нестачу боєприпасів, що посилює страх, що ситуація може зайти в глухий кут», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ще більше ускладнює заплановану контратаку витік десятків американських військових і розвідувальних документів, зокрема багато деталей про стан української армії і її можливості, слабкі місця в протиповітряній обороні, що може змусити командування України змінити плани.

Незважаючи на це, українські захисники продовжують випробовувати російську оборону на вразливість напередодні довгоочікуваного контрнаступу. Зокрема, ЗСУ влаштовують невеликі операції, спрямовані на виявлення російських бойових позицій і оцінювання їхньої реакції.

За словами одного з військових з позивним Боксер, невеликі операції готують його підрозділ до повномасштабного наступу, поки ЗСУ чекають більше боєприпасів і важчої техніки.

«Краще не дозволяти російським військам окопатися, щоб нам було легше їх витіснити», – сказав він.

Сьогодні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що контрнаступ Збройних сил України спрямований на звільнення окупованих росіянами територій може розпочатися влітку. Прем’єр заявив, що витік «секретних документів Пентагону» не завадить українцям звільнити свої землі від окупантів.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю від 10 квітня заявив, що Україна має кілька варіантів контрнаступу, вони всі абсолютно секретні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus