USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перестрілку правоохоронців під Києвом розслідуватиме ГПУ

4 Грудня 2016 13:36
Розслідування перестрілки між правоохоронцями у Княжичах, внаслідок якої загинули 5 поліцейських, проводитиме прокуратура.

Про це повідомив на брифінгу речник МВС Андрій Шевченко, - передає 24 канал.

«Усі деталі події, як так сталося, буде з'ясовувати прокуратура. У МВС буде проводитися власне службове розслідування, усі результати будуть надані прокуратурі для правової оцінки. Прокуратура проводитиме розслідування і реєструватиме кримінальне провадження», – сказав він.

За якими статтями може бути відкрито кримінальне провадження, Шевченко не уточнив.

Нагадаємо, 4 грудня у Княжичах, що під Києвом, в результаті перестрілки між співробітниками Служби держохорони і поліції загинули 5 правоохоронців.

Натомість, як написав на своїй сторінці у Facebook журналіст Юрій Бутусов, у межах розслідування перестрілки правоохоронців у Княжичах на Київщині слідчі повинні відповісти на кілька головних запитань.

«Ключові питання, щоб встановити причини загибелі п'яти поліцейських:

1. Чи отримував керівник операції інформацію про виїзд у село наряду служби охорони, чи було передбачене таке сповіщення?

2. Чи була інформація про можливу участь інших поліцейських підрозділів доведена до учасників операції?

3. Хто і чому дав наказ на застосування спецназу для звільнення співробітників поліцейської розвідки? Чи була зроблена спроба зв'язатися із підрозділами ДСО?

4. Хто і чому першим натиснув на спуск? Які були підстави для застосування зброї на ураження? Чи був попереджувальний постріл або усне попередження? Чи було застосування зброї на ураження правомірним?», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сераховичі Показати IP 4 Грудня 2016 14:34
Ну ніхто не має жодних сумнівів .що і в даному випадку ЛУЦИК доведе діло до "логічного кінця" і докаже свою професійну майстерність.
Василь Показати IP 4 Грудня 2016 14:58
Ви про що взагалі? Яке сповіщення, яке передбачення?.. Реформа звелася до фейсбуку та селфі. Ще можуть постріляти друг друга. Опергрупа повинна була повідомити чергового на яку адресу вони поїхали, той, в свою чергу, мав взнати чи є підключення до ДСО чи іншої охоронної служби, можливі шляхи відходу, в разі наявності сигналізації повідосмити всіх, не допустити виїзду служби охорони на місце в такому випадку і так далі... Ви де живете?
до Василя Показати IP 4 Грудня 2016 17:14
Василь ви праві як ніколи ,погано що в Луцьку не служить Боря Пікун ,бо я бачу скоро в Луцьку буде те саме селфі і фейсбук

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus